Košarka

Ivanović sumirao ubedljivu pobedu: Sve je prošlo po planu

Komentari

Autor: Euronews

05/02/2023

-

19:08

Ivanović sumirao ubedljivu pobedu: Sve je prošlo po planu
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Trener Crvene zvezde Meridianbet Duško Ivanović bio je zadovoljan posle pobede njegovog tima protiv Igokee u Beogradu. Crveno-beli slavili su 104:71 i zabeležili 16. pobedu u regionalnom takmičenju.

Beograđani su tokom čitavog meča kontrolisali dešavanja na terenu i pitanje pobednika se nijednog trenutka nije postavljalo. 

"Počeli smo dobro, kocentrisano u odbrani i napadu. Napravili smo razliku. Posle toga smo pokušali sa nekim igračima da igraju više nego inače i uradili smo ono što smo planirali", rekao je Ivanović.

Zvezda je danas šutirala 19/30 za tri poena, dok se u ovom segmentu igre nije proslavila protiv Virtusa i Olimpije u Evroligi. Trener je objasnio i zašto.

"Ima puno razloga zašto je danas šut bio bolji. Prvi i osnovni razlog je razlika u odbranama koja se igra u Evroligi i u ABA ligi.Naš sistem napada je uvek isti. Zavisi od odbrane i ko ima više mogućnosti da poentira. Nismo igrali drugačije u odnosu na druge utakmice. Mi smo psihički dobri, sve je kako treba. Samo na tom meču protiv Virtusa nismo ličili na sebe", istakao je Ivanović. 

Osvrnuo se Ivanović i na zdravstvenu sliku Hasana Martina.

"On je dosta dobro fizički, ali to je dva meseca bez igre. Da bi igrao treba će mu vremena. Počeo je sa nama da trenira, ali potrebno je vreme. Isto je bilo kao i sa Nikolom Ivanovićem. Da može da se igra a da se ne trenira, niko ne bi trenirao", zaključio je trener Zvezde.

Naredni meč srpski šampion odigraće u četvrtak protiv Makabija u Tel Avivu.

Komentari (0)

Sport