Košarka

Pau Gasol ambasador Svetskog prvenstva

Komentari

Autor: Euronews

06/02/2023

-

19:29

Pau Gasol ambasador Svetskog prvenstva
Pau Gasol - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nekadašnji košarkaš Los Anđeles Lejkersa i bivši reprezentativac Španije, Pau Gasol, izabran je za ambasadora Svetskog prvenstva koje će biti održano ove godine u Indoneziji, Japanu i na Filipinima, saopštila je danas FIBA.

Pored Španca, ambasador će biti i legendarni Argentinac, Luis Skola, koji je pre četiri godine sa svojom zemljom poražen u finalu upravo od Španije.

Što se Gasola tiče, on je učestvovao na tri Mundobasketa, a osvojio je jedno, 2006. godine u Japanu. Pored tog zlata, u svojoj vitrini ima i tri najsjajnija i po dva srebrna i bronzana odličja sa EP. Na Olimpijskim igrama uspeo je sa Španijom da osvoji dve srebrne i jednu bronzanu medalju.

"Najteže je osvojiti SP. Pobedničkom timu su potrebni karakter i hemija, kao i saigrači koji će vas podići kada padnete. Ovo je velika čast za mene što sam deo tako velikog tima košarkaških legendi u ulozi ambasadora SP. Luis Skola je istinska legenda i jedan od mojih najtežih rivala", rekao je Gasol za zvanični sajt FIBA.

SP će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra, a očekuje se da na njemu nastupi i Srbija, koja učešće mora da potvrdi u februarskim FIBA prozorima kada će se izabranici Svetislava Pešića sastati sa Grčkom i Velikom Britanijom.

Komentari (0)

Sport