Košarka

Kevin Lav napušta Kavalirse posle devet godina

Komentari

Autor: Euronews

16/02/2023

-

13:39

Kevin Lav napušta Kavalirse posle devet godina
Kevin Lav napušta Kavalirse posle devet godina - Copyright AP Photo/Matthew Hinton

veličina teksta

Aa Aa

Dugogodišnji krilni centar Klivlend Kavalirsa, Kevin Lav, uskoro će postati slobodan u izboru nove sredine, prenose američki mediji.

Lav će svakako ostati u srcu svih navijača Kavsa. Došao je u ekipu 2014. godine u trejdu za Erona Viginsa i odmah zajedno sa Lebronom Džejmsom i Kajrijem Irvingom ekipi doneo plasman u finale. Ipak, na tom putu se povredio, kao i Irving, a Lebron nije mogao sam protiv Golden stejt Vorijorsa.

Ipak, sledeće sezone Klivlend je bio spreman da se revanšira. Povili su "ratnici" 3:1, činilo se da je sve gotovo, a onda su se raspucali Irving i Džejms, a Lav je sve to znao da isprati.

Treba napomenuti da je posle čuvene trojke Irvinga, upravo Lav u sledećem napadu Vorijorsa preuzeo Stefa Karija, "zaključao" ga i naterao na izrazito težak šut koji je plejmejker promašio.

Koliko je ta odbrana bila dobra govori i činjenica da je Kari nedavno istakao da je upravo taj posed jedina stvar koju bi promenio u karijeri.

Potom su Lebron i Kajri otišli svako svojim putem, a Kevin je ostao u Klivlendu i preživeo nekoliko godina "rebuilding-a". U međuvremenu prihvatio je i ulogu da ulazi sa klupe i prošle sezone bio je u konkurenciji za šestog igrača godine.

Ove sezone su ga sustigle i povrede i godine, te će ga u narednim danima Kavsi otpustiti, a kao naredna destinacija iskusnog krilnog centra spominje se Majami Hit, i uvek neizbežni Los Anđeles Lejkersi za koje igra upravo Lebron, igrač sa kojim je Lav ostvario najveći uspeh u karijeri.

Komentari (0)

Sport