Košarka

Dante Egzum i Kevin Panter kandidati za MVP Evrolige u februaru

Komentari

Autor: Tanjug

21/02/2023

-

21:54

Dante Egzum i Kevin Panter kandidati za MVP Evrolige u februaru
Partizan - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana Kevin Panter i Dante Egzum nalaze se na listi kandidata Evrolige za nagradu najkorisnijeg igrača u mesecu februaru, saopšteno je na sajtu ovog takmičenja. Partizan je tokom februara beležio sjajne rezultate u Evroligi i za to su zaslužni bili kapiten "crno-belih" i plejmejker iz Australije. 

Panter je bio jedan od vodećih strelaca Beograđana u pobedama protiv ASVEL-a (92:71), Žalgirisa (84:77) i Bajerna iz Minhena (88:74). Prosečno je na tim utakmicama beležio 18 poena uz 55 odsto šuta za tri, dok su mu brojke za dva poena bile još bolje (61 odsto).

Što se Egzuma tiče. Na sajtu Evrolige predstavljen je kao "tihi ubica" Partizana. Verovatno je tako okarakterisan, pošto je šansu uglavnom dobijao sa klupe, a poverenje Željka Obradovića, opravdao je na najbolji mogući način. Na poslednje tri utakmice provodio je 21 minut na parketu, a za to vreme prosečno je beležio 11.7 poena, tri skoka i 2.3 asistencije, uz odličnu realizaciju šuta za dva poena (9/12, 75 odsto).

Na listi kandidata su i Saša Vezenkov iz Olimpijakosa, Rokas Jokubaitis iz Barselone, Mario Hezonja iz Reala i Bili Beron iz Armanija.

Komentari (0)

Sport