Košarka

Senzacija u kvalifikacijama za Mundobasket: Dominikanska Republika izbacila Argentinu

Komentari

Autor: Euronews

27/02/2023

-

10:12

Senzacija u kvalifikacijama za Mundobasket: Dominikanska Republika izbacila Argentinu
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Dominikanske republike napravili su veliko iznenađenje savladavši Argentinu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo i tako ih ostavili bez učešća na predstojećem Mundobasketu.

Trijumf autsajdera dobija na težini ako se zna da su igrači Argentine imali čak 17 poena prednosti u ovom susretu, ali su na kraju sve to prosuli i dozvolili rivalu da trijumfuje 79:75.

Biće to prvi put od 1982. godine da se reprezentacija Argentine ne nađe na Svetskom prvenstvu na kojem je trebalo da brani srebrnu medalju osvojenu na poslednjem takmičenju u Kini.

"Ovo se događa kada ne završiš posao kako treba. Imali smo sigurno vođstvo i umesto da dotučemo rivala mi smo se opustili, oni su počeli da pogađaju i kod nas se uvukla nervoza. Promašivali smo neke otvorene šuteve, igračima je drhtala ruka u ključnim trenucima i doživeli smo neuspeh. Biće bolno da gledamo Mundobasket na televiziji, ali želim svima jasno da stavim do znanja da sam ja najveći krivac za ovaj neuspeh", rekao je posle meča selektor Argentine Pablo Priđoni.

U taboru selekcije Argentine je nastupao i prvotimac Crvena zvezde Fakundo Kampaco koji je na ovom susretu imao, za njega, skroman učinak od 10 postignutih poena.

Inače, reprezentacija Argentine je 2002. godine igrala i u finalu Svetskog prvenstva protiv selekcije Jugoslavije u kojem je poražena posle velikog preokreta 84:77 i to nakon produžetka u kojem su postigli samo dva koša, a igrači sadašnjeg selektora Srbije Svetislava Pešića devet.

Komentari (0)

Sport