Košarka

Ne pomaže ni Kampaco, Zvezda poražena u Minhenu

Komentari

Autor: Euronews

02/03/2023

-

21:01

Ne pomaže ni Kampaco, Zvezda poražena u Minhenu
Ne pomaže ni Kampaco, Zvezda poražena u Minhenu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ne pomaže ni Fakundo Kampaco, Crvena zvezda je poražena od Bajerna 87:80 (19:23, 22:15, 11:18, 35:24) i sada su joj šanse za Top 8 drastično opale.

Bavarce su predvodili Kesijus Vinston i Vladimir Lučić sa po 20 poena, Nils Gifaj je dodao 11, a u finišu je sjajan bio i Fredi Gelespi koji je duel završio sa osam poena.

U poraženom sastavu crveno-belih Luka Vildoza je postigao 18 poena, 16 je delo Kampaca, a 15 je ubacio Nemanja Nedović.

Što se toka meča tiče, duel je počeo ujednačeno, ekipe su igrale čvrste odbrane, a onda je na scenu stupio Fakundo Kampaco. Brzo po ulasku je pogodio trojku, potom i sjajno proigrao Luku Mitrovića i tako doneo Zvezdi prednost od 23:16. Ipak, nisu uspeli crveno-beli da odbrane poslednji napad Bavaraca, za koje je fantastičnu trojku preko Stefana Markovića u poslednjoj sekundi pogodio Vladimir Lučić.

Nije ekipa sa Malog Kalemegdana dobro započela drugu deonicu, prvi koš iz igre postigli su izabranici Duška Ivanovića tek posle pet minuta igre, a sa druge strane raspucao se Kesijus Vinston i svom timu doneo prednost od 35:28. Uspela je Zvezda da se konsoliduje, malo joj je pomogao i Di Džej Sili lošim odlukama, te se na poluvreme otišlo sa +3 za domaće.

Posle pauze obrnule su ekipe uloge u potpunosti. Crvena zvezda je zaigrala sjajno, pronalazavši laka i dobra rešenja, Kampaco je prodrmao ekipu, ali se Bajern probudio u drugom delu trećeg perioda i Zvezdina maksimalna prednost od devet razlike smanjena je na svega četiri.

Poslednju deonicu trojkom je otvorio Kampaco, a Trinkijeri je morao odmah da reaguje tajm-autom. Probudio je iskusni plejmejker i ostale saigrače, razigrali su se Luka Vildoza i Nemanja Nedović, ali je sa druge strane u potpunosti dominirao Vladimir Lučić koji je tako držao Bajern u igri. Ipak, na pogon bekovoskog trojca Zvezda je održavala prednost, ali je Endi Obst smanjio na dva razlike trojkom iz ćoška. Fredi Gelespi je potom doneo izjednačenje, a Kori Volden je sa pogotkom iza linije 6,75 doneo prednost minhenskom klubu. Ponovo je poentirao Gelespi i Zvezda tu prednost nije uspela da sustigne.

Bajern Minhen - Crvena zvezda Meridianbet

Bajern Minhen: Vajler-Veb 7, Volden 7, Sili 3, Vinston 20, Obst 3, Gifaj 11, Bonga, Lučić 20, Cipser, Vimberg, Hanter 8, Gilespi 8.

Crvena zvezda: Vildoza 18, Kampaco 16, Dobrić 3, Ivanović, Nedović 15, Marković, Lazarević 3, Mitrović 5, Petrušev 10, Bentil 2, Martin 8, Kuzmić.

Evroliga, 26. kolo

Četvrtak

Barselona - Žalgiris 93:74
Bajern - Crvena zvezda 87:80
Panatinaikos - Anadolu Efes 82:87
Monako - Makabi TA 86:67
Partizan - Alba 88:74

Petak

Fenerbahče - Virtus Bolonja 18.45
Lion - Real Madrid 20.00
Baskonija - Valensija 20.30
Milano - Olimpijakos 20.30

 

 

Komentari (0)

Sport