Košarka

Obradović posle ispuštene prilike u Milanu: Naša najgora napadačka utakmica ove sezone

Komentari

Autor: Euronews

09/03/2023

-

23:22

Obradović posle ispuštene prilike u Milanu: Naša najgora napadačka utakmica ove sezone
Obradović posle ispuštene prilike u Milanu: Naša najgora napadačka utakmica ove sezone - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan nije uspeo u nameri da se vrati u Beograd sa stopostotnim učinkom iz Italije, pošto je nakon pobede nad Virtusom u Bolonji, doživeo poraz od Armanija u Milanu u 28. kolu Evolige.

Crno-beli platili su danak lošoj igri u finišu treće i početkom poslednje četvrtine, kada je Armani napravio 15:0 seriju i rešio pitanje pobednika. Partizan je i pored loših rešenja u napadu, kuburio sa postavkom odbrane, a takođe imao je i čak 18 izgubljenih lopti.

To je prema rečima trenera Partizana Željka Obradovića, bio ključni problem i glavni uzrok poraza.

"Čestitam Milanu na pobedi, zaslužili su, igrali su veoma agresivno, ovo je bila naša najgora napadačka utakmica. Kako zbog agresivnosti protivnika, tako i zbog naše spore igre. Lako je razumeti zašto smo izgubili, imali smo 8 asistencija i čak 18 izgubljenih lopti. Poslednja četvrtina je odlučila sve", rekao je Obradović posle utakmice.

Energija njegove ekipe takođe nije bila na nivou.

"Imali smo previše grešaka u odbrani, previše 'praznih minuta', posebno u trećoj i četvrtoj deonici. Nedostajalo je koncentracije, energije, nismo našli odgovor. U napadu smo bili baš loši. Čak i kada bismo odigrali dobru odbranu, nije bilo rešenja u napadu".

Agresivna odbrana rivala poljuljala je samopouzdanje Partizana.

"Nedostajala je energija, igrali smo mnogo sporo, kretanje lopte, kretanje bez lopte, nismo igrali svoju igru. Zato sam i rekao da je ovo najgora naša napadačka utakmica ove sezone."

Za kraj se zahvalio Armaniju na lepom gostoprimstvu kao i treneru suparničkog tima.

"Još jedna stvar, želim to da kažem. Hoću da se zahvalim Milanu i mom prijatelju Mesini na svemu što su pokazali meni i nama ovde i poklone koje smo dobili. Ambijent je bio predivan, hvala našim navijačima koji su došli kao u Bolonji, kao i pristalicama Armanija koji su napravili sjajan ambijent", zaključio je Obradović.

Crno-beli posle poraza u Milanu imaju učinak 15-13, a do kraja regularnog dela sezone ostalo je još šest utakmica.

Komentari (0)

Sport