Košarka

I to se dogodilo: Jokić ostvario "tripl-dabl", Denver poražen

Komentari

Autor: Euronews

11/03/2023

-

09:09

I to se dogodilo: Jokić ostvario "tripl-dabl", Denver poražen
I to se dogodilo: Jokić ostvario "tripl-dabl", Denver poražen - Copyright Tanjug / AP Photo/Darren Abate

veličina teksta

Aa Aa

Čudno veče u NBA ligi je iza nas. Odigrano je pet utakmica, sve su bile veoma neizvesne i nijedan tim nije slavio sa više od 10 poena razlike, a košarkaši Denvera su drugi put u nizu teren napustili pognute glave. Ovoga puta bolji od lidera na tabeli Zapadne konferencije bio je San Antonio koji je slavio 122:112, što je ujedno i najubedljiviji trijumf nekog tima u ovoj noći.

Utakmica je bila neizvesna sve do 46. minuta kada su domaći igrači počeli da ostvaruju prednost koju su sačuvali do kraja.

Dvostruki uzastopni MVP najjače lige na setu, Nikola Jokić je meč završio sa "tripl-dabl" učinkom od 37 poena i po 11 skokova i asistencija, ali ni to nije pomoglo Nagetsima da izbegnu poraz.

Bio je to 26. put u tekućoj sezoni da srpski reprezentativac ima dvocifreni učinak i tri statističke kategorije i prvi put da njegov tim doživi poraz nakon takvog njegovog skora.

Možda i prelomni trenutak na meču dogodio se sredinom treće deonice kada je nakon atraktivnog Majkla Portera Juniora preko Zaka Kolins došlo do fizičkog obračuna njih dvojice kojem su se brzo priključili i ostali akteri meča.

Epilog svega je bilo isključenje pomenute dvojice igrača, a to je mnogo više "zaboleleo" Denver koji je ostao bez važnog šrafa u ključnim trenucima meča.

Košarkaši Atlante ostvarili su u noći između petka i subote još jedan trijumf, a srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović imao je solidnu partiju.

Bek Houksa je za 22 minuta na parketu imao učinak od 15 poena, tri asistencije i dva skoka što je u dobroj meri pomoglo ekipi da ostvari značajnu pobedu u borbi za što bolju poziciju pred početak plej-ofa. Inače, Atlanta nakon tri ostvarene pobede iz pet utakmica zauzima osmu poziciju na tabeli Istočne konferencije.

NBA liga

Filadelfija – Portland 120:119
Vašington – Atzlanta 107:114
Majami – Klivlend 119:115
Mineosta – Bruklin 123:124
San Anotnio - Denver 122:112

 

Komentari (0)

Sport