Košarka

Iz tabora Zvezde i dalje tinja nada za Top 8: Ne gledamo u Baskoniju, nadamo se iako su šanse jako male

Komentari

Autor: Euronews

22/03/2023

-

19:27

Iz tabora Zvezde i dalje tinja nada za Top 8: Ne gledamo u Baskoniju, nadamo se iako su šanse jako male
Duško Ivanović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović govorio je sa mnogo pažnje o narednom rivalu u Evroligi, ekipi Baskonije, na čijoj je klupi proveo više od 10 godina.

Susret 30. kola Evrolige sa španskim timom na programu je sutra od 19 časova u "Štark Areni", gde će crveno-beli imati podršku Nemanje Nedovića i Ognjena Dobrića, koji su neko vreme proveli van terena zbog povreda.

Duško Ivanović se za početak osvrnuo na kvalitete Baskonije.

"Najbolja je u napadu i najbolja je u asistencijama. Izuzetna, napadačka ekipa koja ima izuzetan talenat i atlete. Vrlo efikasan tim i moramo da odigramo izuzetno dobru odbranu, što će biti veoma teško. Mi svaku utakmicu igramo da dobijemo", rekao je Ivanović, koji se potom nadovezao na zdravstveno stanje Dobrića i Nedovića.

"Dobro je. Mislim da će obojica biti u konkurenciji za meč sa španskim timom", dodao je trener Crvene zvezde.

Crnogorski stručnjak je u tri mandata proveo 11 godina na klupi Baskonije, pa je i logično da poznaje filozofiju kluba, za koju kaže da se "ništa nije promenila" otkako je napustio Španiju.

"Ostala je ista filozofija. Bio sam tamo dosta godina. To je moj klub, grad, sve... Filozofija je ostala ista. Oni svake godine menjaju igrače, dovode malo nepoznate igrače za Evropu sa puno talenata, atlete... Igraju izuzetno modernu košarku. Ljudi u klubu su isti, filozofija je ista, treneri se menjaju."

Iako je plasman u Top 8, dalek i možda neostvariv cilj, Ivanović ističe da nije odustao od plej-ofa, uprkos činjenici da je Zvezda na 14. mestu tabele sa učinkom 12-17.

"Ne gledam Baskoniju. Gledam nas i dokle god budemo imali šanse iako su male, male, male... Mi ćemo pokušati da budu velike. Da bismo dobili Baskoniju, moramo da igramo pre svega odbranu, ne napad. U napadu ćemo nekako naći rešenje, ali ako nemamo odbranu, biće nam jako teško", zaključio je Duško Ivanović.

Evroliga, 30. kolo.

Četvrtak

Crvena zvezda - Baskonija 19:00

Panatinaikos - Barselona 19:30

Alba - Efes 20:00

ASVEL - Makabi Tel Aviv 20:00

Petak

Fenerbahče - Žalgiris 18:45

Virtus - Real Madrid 19:00

Monako - Valensija 19:00

Partizan - Olimpijakos 20:00

Armani - Bajern 21:00

Komentari (0)

Sport