Košarka

Obradović pred Olimpijakos: Najteži protivnik do sada, igraju izvanredno na obe strane terena

Komentari

Autor: Euronews

23/03/2023

-

15:01 >> 15:52

Obradović pred Olimpijakos: Najteži protivnik do sada, igraju izvanredno na obe strane terena
Obradović Željko - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana sutra od 20 časova dočekuju Olimpijakos u "Štark Areni" u sklopu 30. kola Evrolige, gde će u slučaju pobede, napraviti ozbiljan korak ka plasmanu u plej-of. 

Uoči ovog duela crno-beli zauzimaju sedmo mesto tabele sa učinkom 16-13, a za mesto među osam najboljih timova Evrope potrebno im je da zabeleže još dve pobede u preostala četiri kola. 

Prema rečimo trenera srpskog tima Željka Obradovića, Partizan će sutra imati najveći izazov do sada, s obzirom da u Beograd stiže lider takmičenja (21-8), koji je uz Barselonu i Real Madrid, jedan od glavnih favorita za evropski tron.

"Verovatno najteži mogući protivnik iz mnogo razloga. Igraju izvanredno. Za ovo vreme dok smo mi pauzirali, odigrali su veoma dve utakmice u grčkom prvenstvu na način na koji i inače igraju. Ekipa u kojoj se sve zna", rekao je Obradović uoči ovog meča.

Trener Partizana nastavio je da analizira protivnika.

"Sem primarnog kontra napada, tu je napad "5 na 5", igraju zaista izvanredno sa veliki protokom lopte i nema praktično nijednog šuta koji nije izgrađen i koji nije dobar šut. Prva stvar koju treba da shvatimo je da ćemo igrati odbranu 24 sekunde i da budemo spremni na to. Što se tiče njihove odbrane, probali smo na ova četiri treninga pa ćemo videti kako će to da izgleda na utakmici."

 

 

Obradović je prokomentarisao i potencijalni izostanak trenera Olimpijakosa u Beogradu. Prema tvrdnjama grčkih medija, Jorgos Barcokas neće biti na klupi u petak zbog loše zdravstvene situacije.

 
"Prvi put sad čujem... Ako je istina da ne dolazi želim mu brz oporavak. Ne znam šta je, zvaću da proverim. Imaju druge trenere koji sve rade", zaključio je Obradović.

Komentar je dao i plejmejker Partizana Jam Madar, koji se raduje rasprodatoj Areni i velikoj podršci navijača.

"Srećan sam da se vraćamo da igramo pred punom Arenom, znamo da je rasprodata hala i kakva će biti atmosfera. Daćemo sve od sebe, biće veoma teška utakmica protiv veoma teškog rivala, moramo da budemo spremni na to. Taktički se pripremamo, pričamo, gledali smo video. Analizirali smo šta rade najbolje, pokušaćemo sve da uradimo i defanzivno i ofanizvno da dobijemo meč", zaključio je Izraelac.

 

 

Komentari (0)

Sport