Košarka

Uzalud pobeda protiv Asvela: Zvezda eliminisana u borbi za Top 8 Evrolige

Komentari

Autor: Euronews

31/03/2023

-

22:59

Uzalud pobeda protiv Asvela: Zvezda eliminisana u borbi za Top 8 Evrolige
Asvel - Crvena zvezda - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Asvel  76:60 (17:19, 20:23, 19:11,20:7) u 32. kolu Evrolige ali su ispali iz trke za plasman u Top 8. Sa trijumfom crveno-belih nisu se poklopili rezultati ostalih duela, Žalgiris je slavio protiv Valensije, Baskonija je pregazila Fenerbahče,  Partizan je bio bolji od Reala.

Izabranici Duška Ivanovića meč su prelomili na početku drugog poluvremena, serijom 9:0 "odlepili" su se na ubedljivih 65:53. 

Bilo je kriznih momenata u igri Zvezde tokom druge četvrtine kada je Asvel poveo sa 42:32. Do kraja poluvremena zaistatak je prepolovljen a potom je usledio preokret. 

Pojačali su odbranu gosti, kao specifičnost ostaje podatak da je domaćin u poslednoj deonici postigao samo sedam poena. Prve koševe tek posle skoro pet minuta iz slobodnih bacanja, da bi totalnu bruku Asvela sprečio Kahudi trojkom na 13 sekundi pre kraja        

Asvel:Bost 11, Dio, De Kolo 14, Obasohan 3, Metjus 6, Kahudi 11, Pons 2, Lavrenj, Tajs 4, Fal 4, Risašer 5. 
Crvena zvezda: Holand 3, Vildoza 10, Lazarević, Bentil 10, Kampaco 11, Mitrović 4, Martin 3, Dobrić 18, Ivanović, Marković 3, Kuzmić 6, Petrušev 8. 

 

Košarkaši Crvene zvezde u 32. kolu Evrolige gostuju Asvelu. Iako su im šanse za plasman u nokaut fazu minimalne crveno-beli nisu odustali od borbe za mesto među osam najboljih.

Uživo

Treća četvrtina: Asvel - Crvena zvezda 53:56

Ono što je započela u finišu prvog dela, Zvezda je nastavila u drugom poluvremenu. Istoplila je prednost domaćina, preokrenula i pred početakm poslednje četvrtine povela sa 56:53. 
Efikasnom igrom iznedaio je centar Zvezde Ognjen Kuzmić koji je postigai šest poena, proradio je i Filip Petrušev sa četiri vezana poena doneo vođstvo od 56:51.     

Druga četvrtina: Asvel - Crvena zvezda 42:37

Nakon prvog dela košarkaši Asvela imaju pet poena prednosti. Crveno-beli su odlično otvorili drugu četvrtinu, a potom posustali i tek u finišu donekle popravili utisak. 
 
Izabranike Duška Ivanovića dobro je služio šut za tri poena, Vildoza i Holand su u uvodnim minutima druge četvrtine bili precizni iza linije 6,75 i Zvezda je stekla prednost 23:19, a kada je domaćin ponovo preokrenuo, sa distance je nepogrešiv bio Ognjen Dobrić za 30:28. Potom je usledio loš period igre gostiju, i na dva minuta pred odlazak na odmor Asvel je imao deset poena prednosti (42:32). Koševi Vildoze i Mitrovića prepolovili su zaostatak.      

 

Prva četvrtina: Asvel - Crvena zvezda 19:17

Rezultatska klackalica u prvoj četvrtini u Vilerbanu. Domaćin je poveo 19:15, nakon bolje završnice u kojoj crveno-beli nisu poentirali u poslednja dva i po minuta a Asvel serijom 8:0 preokrenuo rezultat. Do kriznog momenta Zvezda je imala "plus 4", briljirao je Bendžamin Bentil sa osam postignutih poena, stopostotnim šutem i dve pogođene trojke. Gosti su iz slobodnih bacanja na kraju ipak smanjili na 19:17. 

 

Mnogo toga treba da se poklopi da tim sa Malog Kalemengdana ostvari cilj. Da bi ostali i dalje u igri neophodno je da večeras slavi u Vilerbanu, a konkurenti za osmo mesto, Žalgiris i Baskonija zabeleže poraze. U Kaunasu gostuje Valensija, u Vitoriji Fenerbahče. 

Francuzi su naizgled lak plen, poslednjeplasirani su tim u elitnom takmičenju, u seriji su od deset uzastopnih poraza, a pored toga, problema imaju i u domaćem šampionatu.

Asvelu je izrečena kazna od 100 hiljada evra i oduzimanje dve pobede u domaćem prvenstvu zbog utvrđenih neregularnosti u ugovorima Nanda de Koloa i Žofrija Lovernja. 

Trener Zvezde Duško Ivanović kao i u duelu sa Valensijom pre tri dana, neće moći da računa na Nemanju Nedovića koji se oporavlja od virusa i kapitena Branka Lazića zbog povrede.

Komentari (0)

Sport