Košarka

O'Nil: Embid zaslužuje da bude MVP, problem je nejasan kriterijum

Komentari

Autor: Euronews

07/04/2023

-

13:15

O'Nil: Embid zaslužuje da bude MVP, problem je nejasan kriterijum
Šekil O'Nil - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Možda i najdominantniji košarkaš svih vremena, Šekil O'Nil, nada se da će MVP trofej ove sezone osvojiti centar Filadelfije, Džoel Embid.

Kameruncu sa francuskim pasošem glavni konkurenti su Nikola Jokić, i Janis Adetokumbo, osvajači prethodne četiri nagrade za najkorisnijeg igrača lige, koje je popularni Šek takođe pohvalio.

Debata o tome ko treba da bude MVP, ali i koji su kriterijumi da bi se ta nagrada osvojila traje već duže vreme, a O'Nil je pre svega govorio i zaista sjajnoj partiji Embida protiv Bostona, kada je snažni centar ostvario učinak od 52 poena i 13 skokova.

"Impresivan je zaista, ali problem je nejasan kriterijum. Da li se gledaju pobede ili samo statistika? Morate da gledate na Janisa i Milvoki, oni imaju prvo mesto, Denver takođe. Nadam se da će Embid osvojiti i ta partija mi je učvrstila odluku. Sudeći po novim pravlima, nisam siguran", rekao je O'Nil.

Jokić u završnici sezone ne igra pošto se oporavlja od povrede lista i želi da bude spreman za plej-of. Denver za sada bez srpskog asa ne beleži sjajne rezultate, ali prvo mesto na Zapadu mu nije ugroženo.

Embid ove sezone prosečno beleži 33,3 poena, 10,2 skoka i 4,2 asistencije, dok je prosek  Jokića 24,8 poena, 11,9 skokova i 9,9 asistencija, a sjajan je i Adetokumbo sa 31,1 poenom. 11,8 skokova i 5,7 asistencija po meču.

Komentari (0)

Sport