Košarka

Trinkijeri veruje u Partizan: Očekujem "majstoricu" protiv Reala

Komentari

Autor: Tanjug

18/04/2023

-

15:13

Trinkijeri veruje u Partizan: Očekujem "majstoricu" protiv Reala
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Trener košarkaša Bajerna Andrea Trinkijeri, nekadašnji šef struke Partizana, rekao je gostujući u podkastu "Area 52" da veruje da će četvrtfinalna serija Evrolige između Reala i "crno-belih" biti rešena tek u petom meču.

Italijanski stručnjak posebno je istakao da je igranje pred punom "Štark Arenom" drugačije.

"Upozorenje na iznenađenje uključeno! Ako Real ne pobedi obe utakmice kod kuće, moraće da slavi bar jednom u Beogradu. A igranje pred 20 hiljada navijača Partizana je nešto drugačije. Real je jači, ali vidim petu, odlučujuću utakmicu u seriji", rekao je Italijan i dodao da veruje da će i duel između Monaka i Makabija stići do "majstorice".

Trinkijeri je saopštio i svoju idealnu petorku regularnog toka Evrolige, a u njoj je i centar Partizana Matijas Lesor. Uz njega je u idealnu postavu uvrstio i Majka Džejmsa (Monako), Vejda Boldvina i Lorenca Brauna (Makabi) i Sašu Vezenkova (Olimpijakos). 

Trinkijeri se tokom gostovanja, između ostalog, osvrnuo i na probleme na relaciji FIBA - Evroliga. 

"Nešto će se uskoro promeniti. Glavna stvar je da se 'očisti' kalendar. Igračima je neophodan najmanje jedan mesec odmora i jedan za individualni rad. Igrači svima moraju da budu glavni fokus", zaključio je Trinkijeri.

Komentari (0)

Sport