Košarka

Košarkaši Crvene zvezde moraju da pobede večeras Mornar i čekaju sutra rasplet u Podgorici

Komentari

Autor: Euronews

20/04/2023

-

09:47 >> 10:55

Košarkaši Crvene zvezde moraju da pobede večeras Mornar i čekaju sutra rasplet u Podgorici
Košarkaši Crvene zvezde moraju da pobede večeras Mornar i čekaju sutra rasplet u Podgorici - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Prvi deo košarkaške sezone u AdmiralBet ABA ligi završen je za većinu, ali su preostala još četiri meča kojha će nam dati odgovor na najvažnije pitanje - ko će startovati sa prve pozicije. Crvena zvezda danas od 19.00 časova gostuje Mornaru i mora da slavi kako bi matematički ostala do sutra u trci za prvo mesto o kome se pita Partizan. Crno-beli sutra  gostuju u Podgorici i ako pobede imaće poziciju broj jedan i u plej-ofu će igrati protiv Studentskog centra. U slučaju poraza crno-beli, Zvezda u ponedeljak mora da pobedi Cedevita Olmpiju u Ljublkani kako bi bila "broj jedan" zbog međusobnog boljeg skora od Partizana.

Trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović izjavio je da će "crveno-beli" maksimalno ozbiljno pristupiti meču sa Mornarom u regionalnoj ABA ligi.

"Od našeg prethodnog meča promenio se sastav ekipe Mornara, ali je sistem trenera Mihaila Pavićevića ostao isti. Brza košarka, sa mnogo tranzicije i šuteva. Neugodna utakmica kojoj pristupamo maksimalno ozbiljno, i u kojoj želimo da dobrom igrom dođemo do pobede", rekao je Ivanović, prenosi zvanični sajt kluba.

 

 

Mornar nema rezultatski imperativ jer je obezbedio opstanak.

"Za nas je ovo praznik košarke i drago nam je što već sedmu godinu uzastopno možemo našim navijačima i sugrađanima da priredimo jedan ovakav spektakl u našoj 'Topolici'. Što se samog protivnika tiče, ne treba trošiti reči. Crvena zvezda je izuzetna evroligaška ekipa sa izvrsnim individualcima na svim pozicijama. Od mojih momaka očekujem da igraju rasterećeno i da uživaju onoliko koliko im protivnik dozvoli", rekao je trener Mihailo Pavićević.

AdmiralBet ABA liga, zaostali mečevi

Četvrtak

Mornar - Crvena zvezda Meridianbet 19.00 (TV Arena Premium 1)

Petak

Budućnost Voli - Partizan Mozzart 19.00 (TV Arena Premium 1)

Nedelja

Mornar - Igokea 18.00 (TV Arena sport 7)

Ponedeljak

Cedevita Olimpija - Crvena zvezda Meridianbet (TV Arena Premium 1)

 

 

Komentari (0)

Sport