Košarka

Još jedan brejk Partizana u Madridu: Meč prekinut u finišu zbog tuče, Egzum izvukao deblji kraj

Komentari

Autor: Euronews

27/04/2023

-

20:20 >> 23:31

Još jedan brejk Partizana u Madridu: Meč prekinut u finišu zbog tuče, Egzum izvukao deblji kraj
Partizan - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Još jedna pobeda Partizana u Madridu! Nakon trijumfa crno-belih u prvom meču četvrtfinale serije protiv Reala, izabranici Željka Obradovića napravili su još jedan podvig. Savladali su španskog velikana u vrlo napetoj utakmici, koja je na dva minuta do kraja prekinuta pri rezultatu 95:80 za srpski tim, posle tuče košarkaša na terenu. 

Naime, sukobu u finišu utakmice prethodio je grub faul Ljulja nad Panterom, a Amerikanac mu nije ostao dužan. Španac je ušao u sukob sa očiglednom namerom da isprovocira kapitena crno-belih, posle čega se umešao i Jabuzele, koji zbog napada na Egzuma odmah isključen sa terena, dok je Australijanac ostao da sedi na parketu izuvenih patika sa posekotinom na licu. Prekid je na kraju trajao više od 10 minuta, a nakon detaljnog pregledavanja snimka, sudije su prekinule meč i dodelile pobedu srpskom timu.

Crno-beli su na taj način poveli sa 2:0 u seriji i za plasman među četiri najbolje ekipe u Evropi treba im još jedna pobeda, a prvu meč loptu imaće u Štark Areni 2. maja.

 

Osim većeg broja raspoloženih košarkaša, ključ pobede srpskog tima bila je bolja igra u tranziciji, kao i veći procenti šuta iz igre. Za razliku od Reala, gosti su stprljivije koristili napade, bili mudriji u odbrani, a u nedostatku Edija Tavaresa i pravih rešenja pod obručima, Madriđani su izgubili i drugi duel sa srpskim predstavnikom, čime su znatno komromitovali plasman na fajnal-for.

Partizan je tako nakon 2010. godine ponovo došao u situaciju da se plasira u završnicu takmičenja, a ukoliko ne uspe iz prvog puta, novu šansu imaće 5. maja, takođe u Štark Areni. Sa druge strane, Madriđani nemaju prava na grešku, a ključni problem španskog velikana u revanšu mogao bi da predstavlja potencijalno odsustvo Tavaresa i Fabijena Kozera zbog povreda, koji su itekako nedostajali Realu večeras u Vizink centru.

Što se tiče samog susreta u Španiji, utakmica je bila izuzetno visokog intenziteta, gde smo u finišu videli i sukobe na terenu, a sve je počelo grubim faulom Ljulja nad Panterom na dva minuta do kraja. Pri rezultatu 95:80 za Partizan Španac je isprovocirao Amerikanca, posle čega je počeo opšti metež na terenu. Jabuzele je najpre nasrnuo na kapitena, a onda se ustremio i na Egzuma, koji je izvukao deblji kraj.

Bilo kako bilo, crno-beli su odigrali fenomenalnu utakmicu i od starta bili prednosti, a ključnu razliku napravili su sredinom druge četvrtine. Madriđani se nisu predavali, u nekoliko navrata su stigli na posed od izjednačenja, ali nisu imali rešenja za raspoložene igrače Željka Obradovića. U finišu su izgubili živce, a peh bi mogli da plate već u Beogradu, ukoliko bude novih sankcija. 

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Egzum sa 19 poena, Naneli je dodao 17, Ledej 15, Panter 14, dok su listu strelaca Reala predvodili Hezonja i Fernandez sa po 16 poena.

 

Komentari (0)

Sport