Košarka

Evroliga proglasila pobedu Partizana: Kazne u roku od 24 sata

Komentari

Autor: Euronews

28/04/2023

-

01:47 >> 02:19

Evroliga proglasila pobedu Partizana: Kazne u roku od 24 sata
Evroliga proglasila pobedu Partizana: Kazne u roku od 24 sata - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Posle incidenta koji se dogodio u Madridu između košarkaša Partizana i Reala, oglasila se Evroliga, koja je zvanično registrovala pobedu srpskog tima 95:80.

Uz to, najavila je da će u toku naredna 24 sata disciplinski sudija izreći kaznu svim akterima tuče, koji su se sukobili na terenu u finišu utakmice.

Tuči je prethodio oštar i nesportski faul Serhija Ljulja nad Kevinom Panterom, na manje od dva minuta do kraja. Amerikanac i Španac odmah su ušli u raspravu, a onda je usledio opšti metež na parketu, gde je u prvi plan upao divljački nasrtaj Geršona Jabuzuela nad Danteom Egzumom. 

Saopštenje prenosimo u celosti.

"Druga utakmica plej-of serije između Real Madrida i Partizana Mozzart Bet Beograd prekinuta je na 1 minut i 40 sekundi do kraja, u četvrtak, kada je došlo do svađe na terenu i većina obe klupe se ispraznila. Kada su ekipe izbačene, odnosno, kada je kazna primenjena za one igrače koji su učestvovali u tuči i one koji su automatski izbačeni zbog napuštanja prostora za klupu, nijedna ekipa nije imala potreban minimum od dva igrača koji je potreban da se završi utakmicu, tako da se utakmica smatra zvanično završenom rezultatom u to vreme prekinuto je 80-95 u korist Partizana, koji tako sada vodi u seriji 2-0."

"Evroliga  je prosledila prijavljene činjenice nezavisnom disciplinskom sudiji Evrolige, koji će u naredna 24 časa doneti odluku o incidentima na terenu u skladu sa utvrđenim postupkom. Evroliga najoštrije osuđuje događaje koji su se desili na kraju utakmice. Ovakvi događaji ne predstavljaju vrednosti poštovanja koje liga i njeni klubovi promovišu i koje oličava košarkaški sport", navedeno je u saopštenju.

Treći susret Partizana i Reala na programu je 2. maja, kada će crno-beli imati prvu meč loptu za plasman na Fajnal-for u Kaunas.

 

 

Komentari (0)

Sport