Košarka

Evroliga saopštila kaznu: Lesoru jedan, Panteru dva meča suspenzije

Komentari

Autor: Euronews

28/04/2023

-

17:42

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Disciplinska komisija Evrolige odredila je kazne za vinovnike tuče na utakmici između Partizana i Reala u Madridu. Prema odluci disciplinskoj sudije, Partizan neće moći da računa na Kevina Pantera i Matijasa Lesora u trećoj utakmici serije, koja se igra u Beogradu 2. maja. 

Crno-beli će takođe biti lišeni usluga kapitena i u eventualnom četvrtom meču, a ukoliko Partizan završi seriju u utorak, Panter će propustiti prvi meč na Fajnal-foru u Kaunasu.

Što se suspenzija igrača Reala tiče. Geršon Jabuzele, koji je divljački nasrnuo na Dantea Egzuma, dobio je svega pet utakmica suspenzije, dok je Gabrijel Dek dobio jednu. Komisija je takođe nakon detaljne analize donela odluku da kazni oba kluba u novčanom iznosu od 50.000 evra.

Podsetimo, drami i velikoj tuči u Madridu prethodio je oštar faul Serhija Ljulja nad Kevinom Panterom, nakon čega je počeo opšti metež na terenu. Košarkaši oba kluba ušla su u fizički obračun, gde je deblji kraj izvukao Dante Egzum. Na Australijanca je nasrnuo pomenuti Jabuzele, koji je rvačkim zahvatom bacio Egzuma na parket i tom prilikom ga povredio.

Prema prvim informacijama, njegova povreda uopšte nije bila naivna, ali je nakon detaljnijih pregleda utvrđeno da će Egzum ipak biti spreman da pomogne ekipi u trećoj utakmici serije, koja je na programu 2. maja u Beogradu. Crno-beli vode 2:0 u seriji i još jedna pobeda im nedostaje za plasman na Fajnal-for u Kaunas.

Uskoro opširnije na Euronews.rs

Komentari (0)

Sport