Košarka

Selektor Pešić nakon žreba za SP: Plasman u polufinale je prioritet

Komentari

Autor: Euronews

29/04/2023

-

16:30

Selektor Pešić nakon žreba za SP: Plasman u polufinale je prioritet
Selektor Pešić nakon žreba za SP: Plasman u polufinale je prioritet - Copyright Košarkaški savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaška reprezentacija Srbije će na predstojećem Svetskom prvenstvu igrati u grupi B sa Južnim Sudanom, Portorikom i Kinom. To znači da ukoliko "orlovi" prođu grupu, a u drugoj fazi završe kao prvoplasirani velike su šanse da bi se selekcijom SAD eventualno sastali u finalu. 

Selektor Srbije, Svetislav Pešić, bio je veoma zadovoljan kako je protekao žreb:

"Prvi utisci su takvi da izgleda da smo imali odličan žreb. Međutim, to je samo prvi utisak pre svega za navijače, dok je za nas koji smo dublje u materiji i znamo kako se takmičenje potom odvija, žreb doneo dve stvari. Jedna stvar je veoma dobra a to je da smo u Manili i da do kraja našeg učešća na Svetskom prvenstvu nećemo morati da putujemo. Druga stvar nije baš povoljna, a to je kostur u nastavku takmičenja, pošto naše ambicije nisu da samo prođemo grupu i kvalifikujemo se u četvrtfinale, već želimo i da u tom četvrtfinalu pobedimo", istakao je Pešić, pa dodao:

"Nama u tom projektovanom četvrtfinalu dolaze protivnici iz grupa C i D, a to su SAD, Grčka i Litvanija. Ipak, tako je kako je, to je volja žreba i mi na to ne možemo da utičemo. Vrlo je rano govoriti o našem učešću detaljnije, bez informacija na koje ćemo igrače moći da računamo, koliko dana ćemo imati za pripreme i tako dalje. Ali, ono što možemo u ovom trenutku da sumiramo jeste da je žreb u prvoj fazi za nas dobar, a da se potom susrećemo sa kandidatima za medalje i plasman na Olimpijske igre. Naš prvi i osnovni cilj je plasman u polufinale koji uslovno obezbeđuje odlazak na Olimpijske igre", podvukao je selektor.

Podsetimo, Svetsko prvenstvo je na programu od 25. avgusta do 10. septembra, a biće održano u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Komentari (0)

Sport