Košarka

Goreće "Arena", Partizan želi španskom "Kralju" da zada završni udarac i plasira se na F4

Komentari

Autor: Euronews

02/05/2023

-

10:03

Goreće "Arena", Partizan želi španskom "Kralju" da zada završni udarac i plasira se na F4
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana su na korak do Fajnal fora Evrolige. Sjajnim partijama dva puta su nadigrali Real u Madridu i bez obzira na nesvalavan kraj meča, tuču, prekid, kazne, večeras od 20.30 crno-beli misle samo na košarku bez revanšizma u onom nesportskom aspektu.

Goreće "Štark Arena", oboriće "grobari" još jedan rekord i sigurno je da će nositi crno-bele ka novom trijumfu na putu za Kaunas, gde će se krajem maja odigrati fajnal-for za titulu prvaka Evrolige.

Partizan će biti bez suspendovanih Kevina Pantera i Matijasa Lesora, a Real bez Geršona Jabuselea i Gabrijela Deka. 

"Na nama je svakako da pred našim predivnim navijačima damo sve od sebe, da pobedimo i napravimo taj jedan veliki korak ka Kaunasu. Ponavljam, Realu treba pružiti toplu dobrodošlicu i da sve protekne u sportskom tonu, od igrača do trenera jer će svi gledati utakmicu", rekao je trener crno-belih Željko Obradović.

Dante Egzum je trenirao i juče sa ekipom, čini se da će moći da pomogne saigračima da ostvare podvig.

"Ne znam da li ljudi znaju da Real ima 11 igrača koji su u nekom trenutku igrali NBA. To dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Verujem da ovi igrači koji će biti u timu imaju kvalitet i da će odigrati još jednu dobru utakmicu protiv Reala. Očekujem da će njima igrati Tavareš. Ali, ponavljam, moramo još jednom da pobedimo, to je najvažnije", zaključio je Obradović.

 

 

Real je nesportski prihvatio drugi poraz. Trener Mateo Čus zna da ga u Beogradu očekuje i snažan rival i najbolja košarkaška publika ove sezone u Evroligi.

"Niko nikad nije stigao 0:2? Za sve uvek mora postojati prvi put, a zašto ne bi sad bilo tako? Razmišljamo samo o prvoj narednoj utakmici, a ako bismo pobedili i u četvrtoj, biće i peta. Možemo da razmišljamo samo o jednoj utakmici, jer sve u svemu pobeda bi nam pomogla da se podignemo", smatra Mateo.

Kakvu energiju daju "grobari" košarkašima već je imao priliku da se uveri u ligaškom porazu od 104:90.

"Atmosfera vas tera da sumnjate u svoje mogućnosti, jer nije lako igrati pred toliko ljudi, koji su tako blizu, toliko uključeni u igru i koji toliko vibriraju i neprestano navijaju. Mi razmišljamo samo o košarci. Neću da ulazim u to šta Željko Obradović ima da kaže svojim navijačima, jer ne mogu da ulazim u tuđe kuće. Ne putujemo sa više straha, razgovaraćemo i razmišljati o košarci. Desili su se incidenti koji nažalost nikada nisu smeli da se dese i sad svi moramo u svom delu posla da pričamo isključivo o košarci. Ništa se neće desiti, pričaćemo o košarci i igrati", rekao je šef struke Madriđana. 

Evroliga, plej-of, treći mečevi

Utorak

Makabi TA - Monako 20.05 (1:1)

Partizan - Real Madrid 20.30 (2:0)

Sreda

Žalgiris - Barselona 19.00 (0:2)

Fenerbahče - Olimpijakos 19.45 (1:1)

Komentari (0)

Sport