Košarka

Vladimir Lučić završio sezonu: Povreda šake ipak ozbiljnije prirode

Komentari

Autor: Euronews

05/05/2023

-

16:55

Vladimir Lučić završio sezonu: Povreda šake ipak ozbiljnije prirode
Nastavljaju se problemi Srbije: Vladimir Lučić propušta kvalifikacije za Olimpijske igre - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Bajerna i reprezentativac Srbije Vladimir Lučić (33) propustiće ostatak sezone zbog povrede leve šake. Jedan od ključnih igrača minhenskog tima doživeo je peh pre tri nedelje na utakmici sa Bambergom u domaćem prvenstvu.

Iako se u prvi mah činilo da povreda šake nije ozbiljnije prirode, nakon detaljnijih pregleda ustanovljena je teža zdravstvena slika, koja zahteva i hiruršku intervenciju. 

"Očekivalo se da se Lučić vrati na teren pre kraja sezone, ali povreda je ozbiljnije prirode i posle konsultacije sa specijalistima odlučeno je da je neophodna operacija", naveli su Bavarci u saopštenju.

Oporavak Lučića trajaće izvesno do kraja plej-ofa Bundeslige. Sezona je za njega završena, a ostaje da se vidi hoće li biti spreman da se odazove selektoru Svetislavu Pešiću i da tokom leta zaigra za Srbiju na Mundobasketu.

Vladimir Lučić ove sezone prosečno beleži 8.8 poena uz 2.6 skokova u Evroligi, a slične brojke postiže i u domaćem prvestvu. Kolo pre kraja Bajern je treći na tabeli Bundeslige, iza Bona i Albe.

Komentari (0)

Sport