Košarka

Fenerbahče izborio petu utakmicu protiv Olimpijakosa

Komentari

Autor: Euronews

05/05/2023

-

22:01

Fenerbahče izborio petu utakmicu protiv Olimpijakosa
Fenerbahče izborio petu utakmicu protiv Olimpijakosa - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Olimpijakosa savladali su na domaćem terenu ekipu Olimpijakosa 73:69 (18:17, 14:16, 16:16, 25:20) i tako izborili peti, odlučujući meč u seriji.

Ovaj duel bio je veoma neefikasan i tvrd do poslednjih nekoliko minuta kada je počeo pravi okršaj trojkama između Dejšona Pjera i Šekila Mekisika.

Ipak, prevagu je napravio Tajler Dorsi trojkom iz koraka u stranu sa osam metara, dok Mekisik nije imao pomoć od saigrača, što se videlo i u poslednje napadu kada se Tomas Vokap prvo sapleo, potom na kratko izgubio kontrolu nad loptom i kao šlag na tortu, bacio pas u aut, a sve je to u neverici ispratio njegov trener, Jorgos Barcokas.

Domaćina, kog sa klupe predvodi takođe Grk, Dimitris Itudis, do pobede je vodio pomenuti Pjer sa 17 poena, Dorsi je dodao 16, a 12 Najdžel Hejs, koji je sve svoje poene ubacio u drugom poluvremenu (četiri u trećoj, osam u četvrtoj četvrtini).

U poraženom sastavu značajno bolji od ostalih bio je Mekiskik sa 20 poena, dok je u potpunosti podbacio jedan od najboljih igrača ove sezone u Evroligi, Saša Vezenkov, koji je susret okončao sa svega dva poena.

Na sajtu elitnog evropskog takmičenja stoji da je majstorica između ova dva tima zakazana za 9. maj od 20.30.

Komentari (0)

Sport