Košarka

Durent hvali saigrača: Nemam reči da opišem Bukera

Komentari

Autor: Euronews

06/05/2023

-

17:29

Durent hvali saigrača: Nemam reči da opišem Bukera
Durent hvali saigrača: Nemam reči da opišem Bukera - Copyright Tanjug/(AP Photo/Charlie Neibergall)

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaš Finiksa Kevin Durent pohvalio je saigrača Devina Bukera posle odlične partije talentovaog beka na utakmici sa Denverom. Ekipa iz Arizone slavila je na svom terenu 121:114 i smanjila rezultat u plej-of seriji na 2:1.

Jedan od ključnih igrača Sansa bio je Buker, koji je postigao 47 poena, uz odlične procente šuta iz igre (20/25). Sa druge strane, uprkos nešto skromnijim brojkama (12/31) Durent se takođe istakao na ovom meču, a susret je završio sa 39 poena, devet skokova i osam asistencija.

"Nosi ga (Buker) njegova ljubav prema igri. Skromnost u životu generalno. On je momak koji stvara tim. Sve stvari koje želite kod superzvezde, on donosi. Ne priča mnogo, ljudi o njemu ne pišu ljubavne priče i ne ističu u tekstovima to što on donosi svakog dana. Ali mi to vidimo i mi to cenimo", rekao je Durent i dodao:

"Nemam reči da opišem Buka, on je vođa ovog tima i ove organizacije. Svakog dana doprinosi, a mi pratimo njegov put, skupljamo se oko njega. Na obe strane terena je igrač za poželeti."

Komentar je dao i Devin Buker.

"Kao mlad sam se odselio od porodice kako bih jurio momente kao što je ovaj sad. O ovome sam sanjao kao dete i čitav sam život posvetio košarci. Moj otac se bavio ovim sportom, bio je veliki fan košarke i ovo je moj put kroz život."

O utakmici sa Nagetsima.

"Trudio sam se da budem veoma agresivan, shvatam da takav pristup otvara stvari i za moje saigrače. Dosta smo poentirali u tranziciji, Kej-Di privlači mnogo pažnje i dobio sam otvorene šuteve", zaključio je Buker.

Četvrti meč serije se takođe igra u Finiksu, a meč je na programu u noći između nedelje i ponedeljka u 02 časa, uz direktan prenos na TV Arena sport.

Komentari (0)

Sport