Košarka

Poraz Golden stejta u Los Anđelesu, Lejkersi poveli u seriji: Lebron i Dejvis srušili šampiona

Komentari

Autor: Euronews

07/05/2023

-

08:14

Poraz Golden stejta u Los Anđelesu, Lejkersi poveli u seriji: Lebron i Dejvis srušili šampiona
NBA - Copyright Tanjug/Santiago Mejia/San Francisco Chronicle via AP

veličina teksta

Aa Aa

LA Lejkersi osvetili su se Golden stejtu za ubedljiv poraz u prošloj utakmici, pošto su u trećem meču serije slavili u Kripto Areni 127:97 (23:30, 36:18, 27:20, 41:29) i poveli sa 2:1 u drugoj rundi plej-ofa Zapadne konferencije.

Domaćin je odlično otvorio utakmicu zahavaljujući 11 vezanih poena Rasela, da bi do kraja uvodne četvrtine, ekipa iz San Franciska došla do priključka, a kasnije i do vođstva posle nekoliko učinkovitih napada Tompsona i Pula (23:30). U napadački ritam ušao je potom i Vigins, pa je na startu druge četvrtine šampion imao i maksimalnih +11 (29:40), a onda je usledio furiozon odgovor "jezeraša" i 22:2 serija.

Dejvis i Džejms kombinovali su 15 poena u roku od pet minuta, tokom kojih se samo Divićenco upisao na semafor od gostujućih igrača. U finišu poluvremena probudili su se Šruder i Rivs. Dvojac Lejkersa doneo je "vetar u leđa" sa spoljnih pozicijam, a u nedostatku pravih rešenja u odbrani, Voriorsi su na odmor otišli u dvocifrenom zaostatku (59:48).

Do početka poslednje četvrtine mahom se igralo u serijama. Džejms je preuzeo ulogu plejmejkera i uz Dejvisa bio ključna figura unutrašlje igre Lejkersa. Rasel je dao ogroman doprinos u prvom poluvremenu, kada je postigao svih 21 poena, a veliku ulogu u pobedi imala je i klupa "jezeraša" predvođena Šruderom i Vokerom. Golden stejt je imao periode dobre igre u trećoj četvrtini, kada se Kari istakao sa nekoliko lepih poteza sa distance (76:66). 

Međutim, više od toga nisu mogli. Serijom 16:2 krajem treće i početkom odlučujuće deonice, domaćin je i definitivno rešio pitanje pobednika. Najefikasniji na utakmici bio je Dejvis sa 25 poena, Rasel i Džejms su dodali po 21, dok je listu strelaca Golden stejta predvodio Kari sa 23 poena.

Njihov naredni duel igra se 9. maja s početkom u 4 časa iza ponoći po srednjeevropskom vremenu.

Komentari (0)

Sport