Košarka

Jokić dominirao, postavio rekord karijere, ali Denver Izgubio: Finiks izjednačio na 2:2

Komentari

Autor: Euronews

08/05/2023

-

09:28

Jokić dominirao, postavio rekord karijere, ali Denver Izgubio: Finiks izjednačio na 2:2
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP Photo/Matt York

veličina teksta

Aa Aa

Srpski košarkaš Nikola Jokić postigao je 53 poena na četvrtom meču polufinalne serije Zapadne konferencije NBA lige protv Finiksa i tako postavio novi rekord karijere, ali to nije bilo dovoljno da Nagetsi izbegnu poraz. Sansi su slavili 129:124 i tako izjednačili na 2:2, a naredni meč na programu je u noći između utorka i srede u Koloradu (04.00, TV Arena 1 Premium).

Jokić je već na poluvremenu imao skor od 24 ubačena poena, a nakon 40 minuta provedenih uspeo ja da više nego duplira taj učinak.

Reprezentativac Srbije koji je za tri poena nadmašio dosadašnji rekord karijere ostvaren 2021. godine protiv Sakramenta, bio je dominantna figura na terenu, potpuno nezaustavljiv za igrače domaćeg tima, ali je problem Denver bio u tome što saigrači nisu bili tu da ga isprate.

Istina, Džamal Marej jeste dao 28 poena, ali niko drugi u timu Nagetsa nije ubacio više od 11 poena i najbolji tim Zapadne konferencije u ligaškom delu sezone, nije mogao da stigne do brejka.

Kod ekipe Finiksa raspored pogođenih poena bio je mnogo bolje raspoređen budući da su Devin Buker i Kevin Durent postigli po 36, a Lendri Šamet 19 poena i upravo je to bio razlog trijumfa domaćeg sastava.

Pored sjajne Jokićeve partije tokom koje je imao i 11 asistencija i četiri skoka, meč je obeležio i incident centra Denvera sa vlasnikom Finiksa, Metom Išbijem zbog kojeg je srpski reprezentativac dobio i tehničku grešku.

A sve se dogodilo kad je lopta otišla u gledlište, najboji igrač Denvera je pokušao da je vrati i onda je došlo do kontakta sa Išbijem koji ga je uhvatio za ruku, posle čega ga je Jokić odgurnuo, a vlasnik Finiksa pao kao pokošen.

Nastala je velika gužva koja je završena kaznom za srpskog košarkaša, dok je vlansik Finiks aostao nekažnjen, odnosno nije izbačen iz hale i ostao je do kraja susreta na svom mestu.

Komentari (0)

Sport