Košarka

Meloun "pecnuo" Lejkerse: Hvale se odbranom nad Jokićem, kao da oni vode, a ne mi

Komentari

Autor: Euronews

18/05/2023

-

09:33

Meloun "pecnuo" Lejkerse: Hvale se odbranom nad Jokićem, kao da oni vode, a ne mi
Meloun "pecnuo" Lejkerse: Hvale se odbranom nad Jokićem, kao da oni vode, a ne mi - Copyright Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Lejkersa, uprkos porazu od Denvera, spremno dočekuju Nagetse u drugom meču finala Zapada i sudeći prema "opuštenom" izdanju Entonija Dejvisa i Lebrona Džejmsa na konferenciji za medije posle prve utakmice u Koloradu, ostavlja se utisak da ekipa iz Los Anđelesa nema razloga za brigu u revanšu.

Trener "jezeraša" Darvin Ham hrabri se pristupom odbrane Ruija Hačimure nad Nikolom Jokićem u poslednjoj četvrtini, kada je centar Nagetsa šutirao 0/2 iz igre. Iako je Jokić tokom čitavog meča udvajan i agresivno čuvan pod košem Lejkersa, gosti ne uzimaju u obzir da je umor najboljeg igrača Denvera ostavio traga njegovu efikasnost u finišu, što bi prema rečima trenera Majka Melouna moglo da odigra ključnu ulogu u nastavku serije.

"Mnogo se priča o odbrani Hačimure nad Jokićem. Kao da to nismo videli ranije. Postoji priča koju baziraju na tome (na uspešnoj odbrani na Jokiću) iako su izgubili", rekao je Meloun i dodao:

"Izašli su sa parketa posle prvog meča sa uverenjem da su postigli nešto. Kladim se u sve pare koje imam da bi Darvin Hem više voleo da vodi 1-0 nego da ima 0-1. Dakle, da možemo da gledamo snimak utakmice posle pobede i pokažemo sve stvari koje smo loše uradili je sjajna situacija za nas", zaključio je trener Denvera.

Podsetimo, tokom većeg dela meča Dejvis je bio primarni defanzivac na Jokiću. Međutim, nije se naročito pokazao u prvom poluvremenu, pa je u nastavku meča dobio pomoć Hačimure pod obručima. To će verovatno biti slična zamisao Hama u nastavku serije, s tim što će krilni centar iz Japana verovatno u drugom meču čuvati srpskog centra od starta, kako bi rasteretio Dejvisa zbog zaduženja na ofanzivnom delu terena.

Drugi meč Nagetsa i Lejkersa na programu je večeras od 02:30 uz direktan prenos na Areni 1 Premium.

Hačimura o čuvanju Jokića

"Pokušavao sam da budem uz njega. To je bio deo našeg plana igre, pričali smo o tome pre utakmice. Treneri su mi rekli da ću i ja da čuvam Jokića. Mislim da je to bio dobar plan, da smo u drugom poluvremenu uradili dobar posao na njemu. Moramo da pogledamo snimak ponovo sutra i vratimo se na sledeću utakmicu."

Komentari (0)

Sport