Košarka

Lebronove reči o Jokiću odzvanjaju svetom: Zver, genije, specijalan igrač, Dejvis i ja nismo igrali protiv boljeg tima

Komentari

Autor: Euronews

23/05/2023

-

09:56

Lebronove reči o Jokiću odzvanjaju svetom: Zver, genije, specijalan igrač, Dejvis i ja nismo igrali protiv boljeg tima
LA Lejkersi - Copyright Tanjug/AP Photo/Ashley Landis

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaški Denvera "pometlali" su LA Lejkerse u finalu Zapadne konferencije i nakon skoro šest decenija od osnivanja, obezbedili plasman u veliko NBA finale, gde će najverovatnije odmeriti snage sa Majamijem, koji vodi 3:0 protiv Bostona.

Odlučujuću pobedu u seriji Nagetsi su napravili sinoć u Los Anđelesu, gde su pod komandom Nikole Jokića savladali "jezerdžije" 113:111. Srpski centar imao je još jednu utakmicu za pamćenje. Upisao je tripl-dabl učinak. Svoj osmi u plej-ofu, čime je oborio rekord Vilta Čemberlejna, a meč je završio sa 30 poena, 14 skokova i 13 asistencija.

Tokom susreta imao je i nekoliko poteza koji su mnoge ostavili bez teksta, a posle meča dobio je i MVP priznanje za najkorisnijeg igrača finala Koferencije. Time je još jednom pobrao hvalospeve kompletne košarkaške javnosti, a među prvima koji su pohvalili učinak srpskog centra bio je Lebron Džejms.

Najbolji košarkaš Lejkersa čestitao je Nagetsima plasman u finale i otkrio koji su detalji presudili u seriji sa timom iz Kolorada.

"Baš sam maločas razgovarao sa Dejvisom u svlačionici i složili smo se da je Denver verovatno najbolja ekipa sa kojom smo se susreli u plej-ofu u poslednje četiri godine, otkad smo nas dvojica zajedno", rekao je za početak Lebron i nastavio:

"Odlično su vođeni. Imaju kompaktan tim, imaju šut, asistencije u rukama, visinu, dugačku klupu i što je najvažnije Nikolu Jokića, protiv koga ne smete da pravite puno grešaka. On je toliko sjajan igrač, da čak i kada ga dobro čuvate, ili mislite da ga dobro čuvate, on poput Lerija Birda, pogodi trojku sa više od 50 metara... To je samo nekoliko puta uradio u seriji sa nama. Nakon toga možete samo da mu se poklonite."

Novinare je potom zanimalo šta su Lejkersi naučili od srpskog cenra u ovoj seriji, Džejms je rekao:

"Ništa. Znam koliko je veliki. Znam koliko je Džoker veliki. Neki igrači u ligi igraju na određen način. Na koji i ja takođe volim da igram. On je jedan od njih. On vidi potez pre nego što se dogodi. A nema mnogo takvih košarkaša u ligi. Znali smo da je zver i pre nego što je serija počela", rekao je Džejms i dodao:

"Svi su uvučeni u njegovu statistiku, ali mislim da dosta ljudi ne govori o mentalnom delu njegove igre. Možda se o tome ne priča, jer mnogi to ne razumeju. Ali ja razumem. Da, on je poseban", zaključio je Džejms koji je utakmicu završio sa 40 poena.

Komentari (0)

Sport