Košarka

Cedevita Olimpija nadigrala Partizan i izborila majstoricu u polufinalu ABA lige

Komentari

Autor: Euronews

30/05/2023

-

20:18

Cedevita Olimpija nadigrala Partizan i izborila majstoricu u polufinalu ABA lige
Marko Jeremić - Copyright AdmiralBet ABA liga/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana poraženi su od Cedevita Olimpije 95:83 (29:26, 22:15, 22:19, 22:23) u drugom meču polufinalne serije AdmiralBet ABA lige.

Nema sumnje da su crno-beli želeli sve da završe večeras i započnu pripreme za finalnu seriju sa Crvenom zvezdom, ali "zmajevi" su imali drugačije planove. Sjajno je trener Mirsad Alilović uvideo šta nije valjalo u prvoj utakmici u Beogradu i odlično se prilagodio.

Ponovo je Cedevita bila dominantna na skoku (39:23), bolje šutirala i za dva i za tri poena, te pobeda Ljubljančana nije iznenađenje.

Partizan je bio na zadovoljavajučem nivou sve do poslednjih pet minuta druge deonice kada je Cedevita napravila seriju 16:4 i odlepila se na dvocifrenu razliku.

Ekspresno se četa Željko Obradovića vratila na 53:51, ali je opet usledila serija domaćina, u režiji Mateja Rebeca i Mirka Mulalića, a treba napomenuti i da je svaki igrač Cedevite danas postigao poen.

Tačku na i večeras stavio je Zoran Dragić preciznem šutem sa distance, a sve mu je pripremio Jogi Ferel, koji je bio najbolji pojedinac na ovom susretu.

Amerikanac je postigao 21 poen uz osam skokova i sedam asistencija, 12 poena ubacio je Dragić, a po 10 su dodali Edo Murić i Alen Omić.

U ekipi Partizana istakao se Kevin Panter sa 24 poena, a pratili su ga Dante Egzum sa 16 i Džejms Naneli sa 14.

Crvena zvezda čeka rivala u finalu, a ko će to biti, saznaćemo nakon majstorice koja je zakazana za šesti jun.

Komentari (0)

Sport