Košarka

Jokić posle slavlja u Denveru: Nismo mogli da dozvolimo da Majami napravi brejk u našoj kući

Komentari

Autor: Euronews

02/06/2023

-

07:59

Jokić posle slavlja u Denveru: Nismo mogli da dozvolimo da Majami napravi brejk u našoj kući
Jokić posle slavlja u Denveru: Nismo mogli da dozvolimo da Majami napravi brejk u našoj kući - Copyright Tanjug / AP Photo/Jack Dempsey

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Denvera pobedom su otvorili finalnu seriju NBA lige protiv Majamija. Na svom terenu slavili su 104:93 u večeri gde je ponovo blistao Nikola Jokić.

Srpski centar imao je fenomenalno veče, upisao je deveti tripl-dabl učinak u plej-ofu, pritom oborivši nekoliko rekorda, a utakmicu je završio sa 27 poena, 10 skokova i 14 asistencija.

Nakon utakmice momak iz Sombora govorio je na konferenciji za medije, gde je za početak izjavio da je Majami ekipa koju ne treba potceniti, bez obzira na poprilično laganu pobedu Nagetsa, koji su u jednom trenutku imali i preko 20 poena prednosti.

"Oni se bore, oni nikada ne odustaju. Majami je u prve tri runde uspeo da pobedi na prvim utakmicama na strani, nismo smeli da dozvolimo da se to desi. Mislim da smo uradili dobar posao."

O svojoj statistici nije želeo da govori previše.

"Najvažnije je da smo pobedili meč, a ja pokušavam da dobijem isti na svaki mogući način. Ne moram da šutiram, znam da ne trebam poene kako bih uticao na igru, a mislim da sam uradio dobar posao danas. Svi koji igraju doprinose i to je velika pobeda za nas."

Eron Gordon je posebno hvaljen.

"Imali smo prednost kod Erona Gordona u reketu, to smo koristili, igrao sam onako kako se utakmica odvijala. Volim da igram sa njim. Dominantan je fizički. Sjajno je prihvatio ulogu. Danas nam je pomogao, davali smo mu loptu, a uz to je naš najbolji odbrambeni igrač. Nije lako kada iz utakmice u utakmicu morate da čuvate najboljeg igrača protivničke ekipe, a on to radi odlično.", zaključio je Nikola Jokić.

Druga utakmica finala igra se u noći između nedelje i ponedeljka uz direktan prenos na TV Arena sport.

Komentari (0)

Sport