Košarka

Adam Silver najavio velike novine u NBA ligi: Od naredne sezone kreće i Kup takmičenje!

Komentari

Autor: Euronews

07/06/2023

-

13:00

Adam Silver najavio velike novine u NBA ligi: Od naredne sezone kreće i Kup takmičenje!
Adam Silver - Copyright AP Photo/Morry Gash

veličina teksta

Aa Aa

Po uzoru na fudbal i najjača košarkaška liga na svetu bi uskoro mogla da ima takmičenje u Kupu, a ovu vest potvrdio je nedavno i prvi čovek NBA lige - Adam Silver.

Nije iznenađenje da čelnici NBA lige već duže vreme razmatraju opcije kako da povećaju gledanost i da u unesu dodatnu draž u takmičenje, koje je već ove sezone oborilo gotovo sve rekorde po poseti na tribinama, a prema rečima Adama Silvera, rešenje je Kup i borba za novi trofej.

Kako on kaže, ideja je da se u jednom delu sezone timovi takmiče za trofej Kupa, s tim da bi im se pobede u tom delu takmičarske godine vrednovale i za ligaški deo sezone kao i do sada. Razlika bi bila u tome što bi se svaka pobeda (od momenta kada krene Kup), računala u borbi za novi trofej, što je, prema rećima komesara NBA lige, identičan koncept kao i u svim fudbalskim ligama širom sveta.

"Najbolja četiri tima bi igrala za trofej na neutralnoj lokaciji koja još uvek nije određena. Trofej koji će dobiti pobednik je drugačiji je od onog koji se dodeljuje šampionu čitave lige", rekao je Silver i dodao:

"Ekipe se ne bi borile samo za taj novi trofej, pošto bi se igralo u jeku sezone i svaka pobeda bi se računala kao i do sada. Svestan sam da je ovo početak neke nove tradicije i da se možda neki neće složiti sa idejom ovog takmičenja, ali mislim da je ovo dugačka sezona da bi se igralo samo za jednu titulu", podvukao je Silver.

Komesar NBA lige je takođe naveo da će pobednici biti nagrađeni novčanim iznosom, što bi uz još jedan trofej, bila lepa motivacija za igrače da maksimalno ozbiljno pristupe novom takmičenju.

Komentari (0)

Sport