Košarka

Denver poveo sa 2:1 protiv Majamija: Jokić ponovo ispisao istoriju

Komentari

Autor: Euronews

08/06/2023

-

05:03

Denver poveo sa 2:1 protiv Majamija: Jokić ponovo ispisao istoriju
Denver poveo sa 2:1 protiv Majamija: Jokić ponovo ispisao istoriju - Copyright Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Denvera su uzvratili brejkom ekipi Majamija u trećoj utakmici finalne serije NBA lige i sada imaju prednost 2:1. Nagetsi su na Floridi bili ubedljivi sa 109:94 (24:24, 29:24, 29:20, 27:26) , a novu sjajnu partiju pružio je srpski košarkaš, Nikola Jokić.

Naime, dvostruki MVP najkvalitetnije lige na svetu je ponovo ispisao istoriju tako što je za 44 minuta na terenu uspeo da postigne 32 poena, 21 skok i deset asistencija, postavši prvi košarkaš kome je pošlo za rukom da u finalu NBA lige zabeleži skor 30-20-10.

Uprkos tome što je delovalo da je u drugom duelu u Denveru Majami našao "recept" kako zaustaviti srpskog asa, odnosno ograničiti mu asistencije, izabranici Majka Melouna su pokazali karakter i uz veoma zrelu igru došli do trijumfa.

Prvo poluvreme je bilo veoma ujednačeno, ali su Nagetsi u trećoj četvrtini uspeli da se odvoje na čak 14 poena razlike i tako obezbede kapitalnu prednost pred završnu četvrtinu.

Pored Nikole Jokića, efikasan je bio i Džamal Marej sa 34 poena, deset skokova i deset asistencija, ali je veliki posao odradio i mladi Kristijan Braun. Dvadesetdvogodišnji bek je svojim zalaganjem i požrtvovanošću mnogo doprineo u odbrani, ali je i u napadu imao značajnu rolu, s obzirom na to da je upisao 15 poena, četiri skoka i jednu asistenciju.

U redovima Hita, najraspoloženiji je bio Džimi Batler sa učinkom od 28 poena, dva skoka i četiri asistencije, a pratio ga je Bem Adebajo sa skorom 22-17-3.

Kao što je već pomenuto, Denver ima prednost od 2:1 i ima priliku da pobedom u narednom duelu ode na dve meč lopte  i to pred svojom publikom.

Komentari (0)

Sport