Košarka

Partizan ponovo bolji od Zvezde, crno-beli imaju velikih 2:0 u finalu ABA lige

Komentari

Autor: Euronews

15/06/2023

-

22:08

Partizan ponovo bolji od Zvezde, crno-beli imaju velikih 2:0 u finalu ABA lige
Partizan ponovo bolji od Zvezde, crno-beli imaju velikih 2:0 u finalu ABA lige - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ako je suditi na osnovu istorije, Partizan će biti novi šampion ABA lige. Crno-beli su slavili i u drugom meču protiv Crvene zvezde, sada je bilo 87:78 (23:22, 21:22, 24:18, 19:16), te ekipa Željka Obradovića sa velikih 2:0 ide u halu "Aleksandar Nikolić".

Nikada nijedan tim nije prokockao 2:0 u finalu, a samo jednom u istoriji ABA lige, ekipa koja ima domaći teren u finalu nije bila šampion. Upravo se u ovoj poziciji nalazi Partizan, koji je u prve dve utakmice u potpunosti opravdao prvo mesto na kraju regularnog dela sezone, ali i status plej-of ekipe Evrolige.

I u ovom meču, iako je bio drugačiji od prvog, Partizan je u ključnim momentima prikazao najbolju igru, mirnu, sa dobrim rešenjima i rezonskim šutevima. Crvena zvezda je non stop bila u zaostatku i u pojedinim momentima igrala krajnje haotično.

Imao je "parni valjak" +9 u jednom momentu, a onda je Zvezda uspela da se vrati, da bi Stefan Lazarević sa dve amaterske greške odaljio sopstveni tim od pobede.

Njegove greške iskoristio je Danilo Anđušić sa četiri vezana poena, i posle nije bilo vremena za ekipu Duška Ivanovića da se vrati.

Najbolji pojedinaci večeras u timu crno-belih bili su Kevin Panter i Alen Smailagić sa po 15 poena, dok ih je pratio Matijas Lesor sa 13.

U ekipi Crvene zvezde istakao se Nemanja Nedović sa 21 poenom, 11 je dodao Dobrić, ali niko više nije bio dvocifren.

Treći meč ove serije na programu je u nedelju od 20.30, a satnica potencijalnog četvrtog meča još uvek nije poznata.

Uživo, Partizan - Crvena zvezda

Kraj treće četvrtine: 68:62

Održao je Partzian razliku, igra mirno, čak je imao i devet razlike nakon trojke Ledeja, ali je na drugoj strani, maltene  uz zvuk sirene, za 3 pogodio i Lazić.

Serija Partizana na startu drugog poluvrmena

Pojavio se i Matijas Lesor na ovom meču. Bio je u senci sjajne igre Smailagića, ali je sada sa dva zakucavanja i sjajnim dodavanjem za Nanelija doneo Partizanu +6.

Ne toliko velika razlika, ali za meč koji je konstantno u egalu, ne i nezanemarljiva. 56:50.

Kraj druge četvrtine, kao da se nije igralo 44:44

Sjajan meč gledamo u Areni, uključila se i publika, obe ekipe igraju sjajno s obzirom na intenzitet igre. Po 15 poena na obe strane imaju Nedović i Smailagić.

Zvezda pokušava da preokrene, 34:33

Dobra odbrana Zvezde, lazić je uzeo živu loptu Ledeju koji nije uspeo da ugura na niskom postu, ostao je krilni centar Partizana na parketu, a višak je sjajno iskoristio Kamaco koji j probio, pa podelio pas za Nedovića koji je pocepao mrežicu.

Smailagić dominira, 34:30

Igra se u mini-serijama, a apsolutni MVP prvog poluvremena je Alen Smailgać, koji je već dvocifren, a imao je i 4 sjajna zakucavanja.

Kraj prve četvrtine: 23:22 za Partizan

Probudila se i Zvezda, primetna su prilagođavanja u igri obe ekipe, i kao što smo očekivali, ova utakmica je dosta tvrđa nego prva.

Partizan igra timski, na pas više, dok Zvezda igra po notama Fakunda Kampaca koji nije izlazio iz igre u ovom kvartalu.

Bolji početak Partizana

Drugi meč počeo je slično kao prvi, samo što je umsto Pantera, sada razigran Smailagić, dok uz njega dominira Ledej.

Obojica imaju po 5 poena i Partizn vodi 13:7.

Startne petorke

Partizan: Madar, Panter, Naneli, Ledej, Smailagić

Crvena zvezda: Kampaco, Lazić, Nedović, Bentil, Martin

KK Partizan - KK Crvena zvezda 87:78

dvorana: Štark Arena
sudije: Matej Boltauzer, Miloš Koljenšić, Sašo Petek

Partizan: Ledej 12, Avramović, Koprivica, Panter 13, Smailagić 15, Papapetru 8, Egzum, Naneli 15, Lesor 13, Trifunović, Anđušić 4, Madar 7

Crvena zvezda: Vildoza 8, Lazarević, Kampaco 9, Mitrović 9, Lazić 4, Martin, Dobrić 11, Ilić, Nedović 21, Marković 3, Petrušev 7, Bentil 6

 

Komentari (0)

Sport