Košarka

Dominanta partija Vasilija Micića za titulu Efesa u turskom šampionatu

Komentari

Autor: Euronews

17/06/2023

-

19:38

Dominanta partija Vasilija Micića za titulu Efesa u turskom šampionatu
Vasilije Micić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Efesa vratili su trofej turske lige u svoju kućuz, pošto su i u trećem meču bili bolji od Karšijake, 83:74 (28:27, 20:19, 16:17, 19:11).

Nakon što su prošče sezone u finalu poraženi od Fenerbahčea, igrači Efesa su ove godine u polufinalu nadigrali velikog rivala, da bi im lakši deo posla ostao u odlučujućoj seriji, a na kraju je bilo maksimalnih 3:0.

Na ovaj način, trofejem od klupe ekipe iz Istanbula oprostio se Ergin Ataman, koji će sada preuzeti Panatinaikos, a videćemo hoće li ovaj meč sa Karšijakom biti poslednji u dresu Efesa za Vasilija Micića, koji bi mogao da se otisne preko bare i oproba u NBA ligi.

A upravo je srpski plejmejker bio dominantan na ovoj utakmici. Ubacio je čak 29 poena, a tome je prididao i sedam asistencija, a pratio ga Šejn Larkin sa 15 poena, 11 je dodao Rodri Bobua, a 10 Amat Mbaje.

U ekipi Karšijake istakao se Vito Braun sa 21 poenom, dok je 18 ubacio Erik Mekalum, brat Si Džeja Mekaluma koji brani boje Nju Orleansa, a uz njih je jedini dvocifren bio i Džejlon Braun sa 13 poena.

Komentari (0)

Sport