Košarka

Paul Gasol oduševljen likom, a ne samo delima Nikole Jokića: Kada velikan pohvali velikana

Komentari

Autor: Euronews

19/06/2023

-

13:54

Paul Gasol oduševljen likom, a ne samo delima Nikole Jokića: Kada velikan pohvali velikana
Paul Gasol oduševljen likom, a ne samo delima Nikole Jokića: Kada velikan pohvali velikana - Copyright EPA-EFE/BOB PEARSON

veličina teksta

Aa Aa

Godinama je Nikola Jokić jedan od najkomentarisanijih košarkaša na svetu, a ove posebno, jer je predvodio svoj Denver do prve titule NBA šampiona u istoriji kluba iz Kolarada.

Stručnjaci, mediji, navijači... širom planete pričaju i pišu o nestvarnim partijama i brojnim rekordima robusnog centra, prefinjene tehnike i oštrog uma, iz Sombora, a Pau Gasol to radi odavno. Ovog puta je istakao koliko kao čoveka ceni najkorisnijeg igrača plej-ofa i finalne serije NBA lige, sa dva MVP priznanja za njen regularni deo. 

"Jokić je igrač koji je na vrhunskom nivou već godinama, sa dve MVP titule u regularnoj sezoni i ove godine je mogao da je osvoji takođe. Obožavam to, jer je Nikola pokazuje vrednosti za koje mislim da su veoma važne i pozitivne za sport. Pored toga što je na visokom nivou (u igračkom smislu) i koliko je neverovatan kao košarkaš", izjavio je legendarni španski košarkaš za "Mundo deportivo".

Gasol je trofejnu karijeru završio u Barseloni, pre dve godine, a pre toga je čak 18 sezona bio NBA zvezda, ostavivši dubok trag u Los Anđeles Lejkersima. Pa, iz prve ruke zna koliko je teško ostati normalan kada se toliko stvari vrti oko tebe i imaš ekstremno puno novca. 

"Čini da njegovi saigrači budu bilji, uvek je neverovatno skroman i pokazuje fantastične porodične vrednosti. Kada mu govore o paradama i proslavama, on samo želi da bude kod kuće sa porodicom. To su važne stvari koje sport predstavlja", oduševljen je Gasol. 

 

Komentari (0)

Sport