Košarka

Košarkašice Srbije protiv Belgije u četvrtfinalu EP: Mnarina Maljković najavljuje veliku borbu

Komentari

Autor: Euronews

22/06/2023

-

09:12

Košarkašice Srbije protiv Belgije u četvrtfinalu EP: Mnarina Maljković najavljuje veliku borbu
Košarkašice Srbije protiv Belgije u četvrtfinalu EP: Mnarina Maljković najavljuje veliku borbu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igra od 15.00 časova četvrtfinalni meč na Evrpopskom prvenstvu protitv selekcije Belgije.

Izabranice selektora Marine Maljković su sjajno počele ovaj turnir, bile su bolje od Turske i Slovačke, a zatim poražene od Mađarske, pa su za plasman među osam najboljih na kontinentu morale da se bore protiv Velike Britanije.

Sada im je prepreka na putu do polufnala selekcije Belgije sa kojom su se do sada sastajale šest puta i ostvarile polovičan učinak od tri pobeda i isto toliko poraza.

"Nema tajni između nas i selekcije Belgije. Njihovu najbolju igračicu treniram u Fenerbahčeu, a ona je nosilac ovog tima. Belgijanke imaju odličan sastav, iskusan i znamo da nas očekuje težak meč. One jesu favoritkinje u ovom meču, ali mi se ne predajemo" poručila je Marina Maljković uoči duela protiv Belgije.

Ovaj susret je za reprezentaciju Srbije važan i zbog toga što bi im eventualni trijumf doneo i plasman na Olimpijske igre u Parizu naredne godine. Naime, prema propozicijama takmičenja olimpijsku vizu će obezbediti šest reprezentacija sa ovog EP, uključujući i selekciju Francuske koja je domaćin.

Zanimljivo, u slučaju pobede nad Belgijom košarkašice Srbije bi u poluifinalu mogle da se sastanu upravo sa Francuskinjama koje u četvrtfinalu igraju protiv Crne Gore.

Komentari (0)

Sport