Košarka

Paolo Bankero igrače za Ameriku na Mundobasketu

Komentari

Autor: Euronews

25/06/2023

-

09:23

Paolo Bankero igrače za Ameriku na Mundobasketu
Paolo Bankero - Copyright Tanjug/AP Photo/John Raoux

veličina teksta

Aa Aa

Italija je čekala Paola Bankera, nadala se pojačanju iz NBA lige za Mundobasket i ostala je kratkih rukava jer je sjajni ruki sezone iz Orlanda izabrao da igra za SAD.

Bankero je po ocu Italijan, tri godine "azuri" pričaju sa njim, ali na kraju je presudio razgovor sa selektorom SAD Stivom Kerom koji će na Mundobasket voditi veoma mlad tim.

"Momak je napravio svoj izbor, neka pokuša. Mi ne moramo da ga tretiramo kao izdajnika, svako ima svoj put", prokomentarisao je italijanski veteran Luiđi Datome odluku Bankera.

 

 

Nije igrački kadar SAD za Svetsko prvenstvo u Japanu, Indoneziji i na Filipinima još objavljen, ali prema navodima medija, Ker će imati na raspolaganju Džerena Džeksona iz Memfisa, Entonija Edvardsa iz Minesote, Tajrisa Halibartona iz Indijane, Brendona Ingrama iz Nju Orleansa, Džejlena Bransona iz Njujorka, Ostina Rivsa iz Lejkersa, Mikala Bridžisa i Kema Džonsona iz Bruklina, Bobia Portisa iz Milvokija, centra Jute Vokera Keslera i sada Paola Bankera, sjajnog poentera Orlanda.  

SAD na Mundobasketu u grupi C igraju protiv Grčke, Novog Zelanda i Jordana.

Komentari (0)

Sport