Košarka

Srbija dominantna protiv Nemačke: Košarkašice zauzele peto mesto na EP u Sloveniji

Komentari

Autor: Euronews

25/06/2023

-

16:08

Srbija dominantna protiv Nemačke: Košarkašice zauzele peto mesto na EP u Sloveniji
Srbija dominantna protiv Nemačke: Košarkašice zauzele peto mesto na EP u Sloveniji - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom nad Nemačkom 78:62 (25:15, 22:19, 15:9, 16:19) oprostila se od Evropskog prvenstva za žene, a takmičenje u Sloveniji naše devojke okončale su na petom mestu, čime su obezbedile plasman na olimpijske kvalifikacije.

Izabranice Marine Maljković predale su evropski tron posle ubedljivog poraza od Belgije, ali su u nastavku takmičenja ipak došle do sekundarnog cilja, a to je šansa da se bore za mesto na Olimpijskim igrama u Parizu, koje će se održati naredne godine.

Do tog cilja, stigle su nakon trijumfa nad Crnom Gorom (63:58) u doigravanju, da bi zavesu na kontinentalni šampionat u Ljubljani, spustile posle dominantne timske igre protiv Nemica. Do dvocifrene prednosti Srbija je stigla u finišu uvodne četvrtine, kada je povela 25:15, da bi u nastavku vođstvo izabranica Marine Maljković raslo i do "plus" 24.

Srbija je u svom taboru imala veći broj raspoloženih košarkašica, a listu strelaca predvodila je Ivon Anderson sa 16 poena. Mina Đorđević i Aleksandra Crvendakić dodale su sa klupe 12, odnosno 10 poena, a dvocifrena je još bila i Dragana Stanković sa 10 poena. Na drugoj strani Luisa Gesloder bila je najfikasnija u taboru Nemačke sa 11 poena, a solidnu rolu imala je i Marija Gelih sa 10.

Za treće mesto boriće se Mađarska i Francuska od 17 časova, dok je finale između Španije i Belgije zakazano za 20 sati.

Komentari (0)

Sport