Košarka

Egzum napustio Partizan, ljubimac navijača ponovo u NBA ligi: Australijanac ide kod Dončića u Dalas

Komentari

Autor: Euronews

02/07/2023

-

08:03

Egzum napustio Partizan, ljubimac navijača ponovo u NBA ligi: Australijanac ide kod Dončića u Dalas
Dante Egzum - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Nadali su se navijači Partizana da će poput Kevina Pantera i Dante Egzum ostati u Humskoj, ali prema svemu sudeći to se neće dogoditi. Kako prenosi pouzdani NBA insajder, Adrijan Vojnarovski, Australijanac se seli u najjaču košarkašku ligu sveta!

Nakon dve godine u Evropi, jedne u Barseloni, druge u Beogradu, Dante Egzum odlučio je da se vrati u NBA ligu i to u Dalas, gde će od naredne sezone deliti svlačionicu sa Lukom Dončićem i Kajrijem Irvingom. Njemu je ugovor sa crno-belima istekao ovog leta, pa je kao slobodan igrač navodno napustio prestonicu Srbije.

On je tako postao drugi košarkaš koji je posle Matijasa Lesora, otišao iz crno-belog tabora. Po medijama su se nekoliko dana pominjale destinacije poput Panatinaikosa i Monaka. Šuškalo se da će možda i ostati u ekipi Željka Obradovića posle uspešne sezone u kojoj je nakon 10 godina osvojena titula regionalnog šampiona, ali je Australijanac, na kraju, ipak odlučio da pređe u NBA ligu, gde je 2014. godine izabran kao peti pik od strane Jute Džeza.

Sa njima je proveo prvih pet godina karijere, da bi potom nosio dresove Klivlenda, Barselone i Partizana. Sa Kataloncima osvojio je Kup Španije, dok je crno-belima uzeo titulu AdmiralBet ABA lige, gde je uvršten u najbolju petorku takmičenja.

Prema pisanju američkih medija on će u Dalasu zaraditi 2.7 miliona dolara, a ugovor je navodno postignut na godinu dana.

Komentari (0)

Sport