Košarka

Košarkaški večiti derbiji u Evroligi igraju se 26. oktobra i 4. januara

Komentari

Autor: Euronews

18/07/2023

-

10:16

Košarkaški večiti derbiji u Evroligi igraju se 26. oktobra i 4. januara
Košarkaški večiti derbiji u Evroligi igraju se 26. oktobra i 4. januara - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Nova sezona košarkaške Evrolige startuje 3. oktobra, a danas je objavljen i zvanični raspored. Za nas su svakako najinteresantniji dueli večitih rivala Partizana Mozzart bet i Crvene zvezde Meridianbet, a oni se igraju 26. oktobra ove godine i 4. janaura naredne godine. Prvi je domaćin Paritzan, a pred Božić Crvena zvezda. Crno-beli otvaraju sezonu 5. oktobra gostovanjem Makabiju (20,05), dok crveno-beli istog dana od 19.00 časova dočekuju Asvel.

Evroliga je za predstojeću sezonu uvela novi format takmičenja, plej-in, kao u NBA ligi. Do sada su se u četvrtfinale plasirale ekipe od prvog do osmog mesta na tabeli, a sada će sedmoplasirana i osmoplasirana ekipa igrati jednu utakmicu i pobednik će ići direktno u plej-of.

Poražena ekipa iz tog duela igraće tri dana kasnije protiv pobednika duela ekipa koje su zauzele deveto i 10. mesto na tabeli u regularnom delu. Domaćini svake utakmice u plej-inu biće ekipe koje su bile bolje plasirane na tabeli u ligaškom delu a  igraće se 16. i 19. aprila. Četvrtfinalne serije počeće 23. i 24. aprila, završiće se najranije 30. aprila a najkasnije 8. maja. Fajnal-for je zakazan za period od 24. do 26. maja u Berlinu.

Na startu Evrolige 5. oktobra sastaju se:  Crvena zvezda - Asvel,  Makabi TA - Partizan, Virtus - Žalgiris, Barselona - Efes, Bajern - Alba, (6. oktobar) Fenerbahče - Armani, Panatinaikos - Olimpijakos, Valensija - Monako, Baskonija - Real. 

 

 

Crvena zvezda je već dovela devetoricu novih košarkaša ovog leta. Jago Dos Santos je bio to deveto pojačanje a pre njega su stigli Dejan Davidovac, Marko Simonović, Miloš Teodosić, Adam Hanga, Majk Tobi, Džoel Bolombaj, Rokas Giedraitis i Šabaz Nejpir.

Partizan je zadržao Kevina Pantera, Zeka Ledeja, Aleksu Avramovića i Džejmsa Nanelija, stigli su Ognjen Jaramaz i Mateuš Ponitka, a očekuje se rasplet pregovora sa Nikolom Mirotićem.

Komentari (0)

Sport