Košarka

Tužna vest za Srbiju, Nikola Jokić ne ide na Mundobasket: Čeka se potvrda Saveza

Komentari

Autor: Euronews

23/07/2023

-

14:51

Tužna vest za Srbiju, Nikola Jokić ne ide na Mundobasket: Čeka se potvrda Saveza
Nikola Jokić - Copyright AP Photo/Micael Sohn

veličina teksta

Aa Aa

Dan pre objave spiska košarkaških reprezentativaca Srbije za Svetsko prvenstvo (25. avgust - 10. septembar), stigla je strašna vest za ljubitelje ovog sporta u našoj zemlji, jer izvori bliski "orlovima" kažu da je Nikola Jokić posle mnogo razmišljanja odlučio da ne zauzme pripadajuće mu mesto pod obručem "orlova".

Važnu vest lansirao je Mozzart sport, a oni koji su ispratili šampionsku sezonu Denvera u NBA mogli su već na kraju istorijske finalne serije plej-ofa za Nagetse da naslute da se snažni poenter i asistent previše umorio od klupskih obaveza da bi sa Srbijom nastavio tamo gde je stao na prošlogodišnjem šampionatu Evrope. 

Pokušavali su selektor Svetislav Pešić i čelnici našeg Saveza, pa i Jokićev prijatelj, NBA rival i novi kapiten sprskog tima Bogdan Bogdanović da ga odvrate od dugog godišnjeg odmora, ali ti napori nisu doneli željeni efekat.

To će automatski spustiti ambicije i realne mogućnosti Srbije, pogotovo što je pored osvajača srebrne medalje na Olimpijskim igrama 2016. godine iz sličnih razloga i Barselonin as Nikola Kalinić odlučio da preskoči ovo leto u dresu selekcije, a na isto se sprema i novi član Oklahome, Vasilije Micić. 

Komentari (0)

Sport