Košarka

Mladi košarkaši Srbije igraju sa Nemačkom za finale Evropskog prvenstva U18

Komentari

Autor: Euronews

29/07/2023

-

17:10

Mladi košarkaši Srbije igraju sa Nemačkom za finale Evropskog prvenstva U18
Mladi košarkaši Srbije igraju sa Nemačkom za finale Evropskog prvenstva U18 - Copyright Košarkaški savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije briljirala je od početka Evropskog prvenstva u Nišu, za igrače od 18 godina i mlađe, ali ono pravo počinje tek večerašnjim polufinalnim okršajem sa Nemačkom (20.30). 

Ne samo zbog toga što "orlići" žare i pale pred domaćom publikom, a poslednje informacije sa juga Srbije kažu da će tribine biti ispunjene do poslednjeg mesta protiv "pancera", već zato što su turnir počeli kao bronzana selekcija sa prošlogodišnjeg EP u Izmiru i što ih na to obavezuje slavna tradicija u ovom košarkaškom uzrastu, jer su neke prošle generacije skupile čak osam medalja u samostalnoj eri naše države, od toga čak četiri zlatne.

Najzad, ne i najmanje važno, sastav selektiran od strane Nenada Stefanovića ima veliki i priznat potencijal. Što timski što individualni, kako u ofanzivi tako i u defanzivnom segmentu igre.

"Prvi cilj smo ostvarili, jer smo ostali u borbi za medalje. Idemo korak po korak", rekao je između ostalog ponosni strateg srpskog tima, Stefanović, posle trijumfa nad Izraelom, u kom su "orlići" imali neverovatnih 44 skoka.

Nemci, međutim, nisu nikako rival za potcenjivanje. Bez obzira što nikada nisu stizali do pobedničkog postolja u istoriji dosadašnjih nastupa na U18 i što su ih Marković, Mišić, Topić i ostali dobili u obe prijateljske utakmice ovog leta.

"Te utakmice ne mogu biti pravi pokazatelj snaga, pogotovo što su ih oni igrali bez svog prvog plejmejkera, dok je nama igrao prvi centar. Odličan su tim, jaki na svim pozicijama... Dobro smo ih analizirali", oprezan je Stefanović. 

Komentari (0)

Sport