Košarka

Rudi Gober o šansama Francuske na SP: Idemo po zlato!

Komentari

Autor: Euronews

30/07/2023

-

15:04

Rudi Gober o šansama Francuske na SP: Idemo po zlato!
Rudi Gober o šansama Francuske na SP: Idemo po zlato! - Copyright AP Photo/Rick Bowmer

veličina teksta

Aa Aa

NBA košarakaš i reprezentativac Francuske Rudi Gober govorio je o šansama a "Galskih petlova" na predstojećem Svetskom prvenstvu, koje će se održati od 25. avgusta do 10. septembra.

Ovo će biti njegovo četvrto uzastopno veliko takmičenje sa "trikolorima". Francuska će na Mundbasketu igrati u Grupi H protiv Kanade, Letonije i Libana. 

"Uvek mi je zadovoljstvo da budem sa ovim momcima, sa igračima koje ne viđam većinu godine. Osećam se bolje nego na kraju prethodne sezone. Mogao sam da odradim dva meseca individualnih treninga, gde sam fizički i tehnički pripremio telo. U odličnoj sam formi", rekao je Gober za Ekip i dodao:

"Kao profesionalni igrač, takođe moram da razmišljam o svom zdravlju, svom fizičkom oporavku i mnogim stvarima koje mogu biti teško razumljive onima koji ne poznaju svakodnevni život sportiste, posebno onih u NBA i na visokom nivou. Pauza po završetku sezone je bila kratka, a dosta sam trenirao u junu i julu. Sada se osećam dobro, i zato sam ovde."

Francuska dolazi na Mundobasket kao olimpijski i evropski vicešapioni i branioci svetske bronze. Prema mišljenju košarkaške javnosti, pored SAD-a, Slovenije, Kanade, Španije i drugih, oni definitivno spadaju u red kandidata za titulu, što je prema rećima Gobera, glavni cilj reprezentacije na takmičenju u Indoneziji, Filipinama i Japan.

"Stvarno mi se sviđa stanje duha koje imamo na početku ciklusa. Igraćemo Svetsko prvenstvo, gde ima više utakmica nego na Olimpijskim igrama. Želimo da nastavimo da napredujemo svakog dana, pa i tokom takmičenja. Krajnji cilj je da osvojimo zlatnu medalju, onu koju još nisam uspeo da osvojim", rekao je Gober.

Francuski reprezentativac osvojio je pet medalja sa "trikolrima". Dve bronze sa Mundobasketa, srebro sa Olimpijskih igara i po srebro i brzonzu sa Evropskog prvenstva.

Ukoliko "Galski petlovi" produđu u drugi krug, tamo se ukrštaju sa Grupom G, gde se nalaze Iran, Španija i Obala Slonovače. Francuska će na Mundobasketu početi grupnu fazu u Džakarti, a uoči svetske smotre odigraće sedam pripremih utakmica. Snage će odmeriti sa Tunisom, Crnom Gorom, Venecuelom, Japanom, Australijom i Litvanijom po dva puta.

Srbija, sa druge strane, nalazi se u Grupi B sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom.

Komentari (0)

Sport