Košarka

Tesan poraz Srbije, Italija u napetom meču nadigrala "orlove"

Komentari

Autor: Euronews

09/08/2023

-

20:43

Tesan poraz Srbije, Italija u napetom meču nadigrala "orlove"
Tesan poraz Srbije, Italija u napetom meču nadigrala "orlove" - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaška reprezentacija Srbije poražena je od Italije 89:88 (32:19, 15:25, 23:26, 12:13, 19:18) na Akropolis kupu koji se igra u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo koje je na programu od 25. avgusta do 10. septembra.

Srbija je silovito otvorila utakmicu, briljirao je mladi Nikola Jović, dok su se ostali hranili sjajnom energijom igrača Majamija. Služio je našu selekciju i šut za tri poena te je već nakon šest minuta igre bilo 22:9, a prednost je rasla i do maksimalnih +17.

Ipak, u drugoj deonici je usledio nalet Italijana koji su se ekspresno vratili na -3, uglavnom zahvaljujući perfetkom šutu sa distance. Prednost Srbije je bila istopljena u maniru sličnom kao prošle jeseni na Eurobasketu, te je drugo poluvreme značilo samo jedno - brojne smene u vođstvu i napeta utakmica do poslednjeg zvuka sirene.

Tako je i bilo. Italija je trojkom Akilea Polonare uspela da povede, ubrzo je Pešić reagovao tajm-autom, nakon čega je usledio revolveraški obračun. Simone Fontekio je pogodio, odgovorio mu je Jović, potom se "zapalio" i Vanja Marinković, a njemu je "vratio" Đampaolo Rići, te smo u poslednju deonicu ušli sa nerešenim rezultatom - 70:70.

Odlučujući deo igre započeo je na svojsten način Đanmarka Poceka - tehničkom. Slobodno bacanje iskoristio je Marinković, nakon čega je Dušan Ristić postigao lake poene i doneo Srbiji +3. Vratila se Italija serijom 10:2 i povela sa pet razlike nakon čega je Pešić ponovo morao da interveniše minutom odmora.

Pokazali su reakciju "orlovi", odgovorili svojom serijom i obezbedili napet finiš duela. "Azuri" su lakim poenima Fontekija i trojkom Marka Spisua ponovo uspostavili kontrolu nad utakmicom. Ali Srbija u ekipi ima Bogdana Bogdanovića. As Atlante pogodio je trojku i smanjio prednost Italijana na 89:88, a potom je Aleksa Avramović iznudio faul u napadu. Ostalo je sedam sekundi do kraja, lopta je došla do kapitena koji ovoga puta ipak nije bio uspešan. 

Srbija: Avramović, Bogdanović, Davidovac, Dobrić, Gudurić, S. Jović, N. Jović, Marinković, Milutinov, Nedović, Petrušev, Ristić, Simanić.

Italija: Spisu, Tonut, Meli, Fontekio, Rici, Spangolo, Karuso, Polonara, Dijuf, Severini, Proćida, Voldetensae, Pajola, Datome.

Uskoro opširnije na Euronews.rs

Komentari (0)

Sport