Košarka

Drama u Filadelfiji, Harden na izlaznim vratima, čeka se epilog: Klipersi prate situaciju

Komentari

Autor: Euronews

13/08/2023

-

14:38

Drama u Filadelfiji, Harden na izlaznim vratima, čeka se epilog: Klipersi prate situaciju
Drama u Filadelfiji, Harden na izlaznim vratima, čeka se epilog: Klipersi prate situaciju - Copyright Tanjug/AP Photo/Charles Krupa

veličina teksta

Aa Aa

Američki košarkaš i svojevremeno jedan od najboljih igrača sveta Džejms Harden, mogao bi da napusti Filadelfiju ovog leta. Iako je juče pouzdani novinar Adrijan Vojnarovski saopštio da će popularna "brada" ostati u Filadelfiji još jednu sezonu, pogotovu zbog činjenice da je nedavno skinut za tržišta, danas nam stižu nove informacije iz NBA lige.

Naime, kako piše "Atletik", Harden nema nameru da igra za Seventisikserse naredne sezone i po svaku cenu želi da napusti tu franšizu, koja je, navodno, posle iscrpljujućih pregovora, spremna da se odrekne bivšeg MVP igrača iz 2018. godine.

Američki mediji navode da je Harden izorkestrirao situaciju koju je imao u Bruklinu, gde nije opravdao očekivanja navijača, pa je po istom modelu, napravio "zlu krv" i u svlačionici Filadelfije. Sa ciljem da dobije slobodne papire i odrešene ruke u odabiru nove sredine.  On je navodno već pokušavao da napusti Filadelfiju ovog leta, ali zbog velikih primanja, nije uspeo da nađe odgovarajući klub, pa je tako odlučio da aktivira opciju jednogodišnjeg produženja ugovora za 35 miliona dolara i zatraži trejd.

Za njegove usluge navodno su zainteresovani LA Klipersi, koji bi za Hardena verovatno morali da se odreknu Kavaja Lenarda ili Pola Džorda, ali ostaje da se vidi da li su spremni za takav epilog. Olakšavajuća okolnost je da pomenuti dvojac nije odigrao mnogo utakmica zajedno, uglavnom zbog povreda. Pa bi možda, uprava Klipersa, i bila spremna da se odrekne jednog od njih za iskusnog organizatora igre, koji još uvek čeka na šampionski prsten.

 

Komentari (0)

Sport