Košarka

Srbija je sjajan i spreman tim, ali ovo je možda nerealan rezultat: Aleksandar Đorđević o porazu svoje Kine

Komentari

Autor: Euronews

26/08/2023

-

18:34

Srbija je sjajan i spreman tim, ali ovo je možda nerealan rezultat: Aleksandar Đorđević o porazu svoje Kine
Srbija je sjajan i spreman tim, ali ovo je možda nerealan rezultat: Aleksandar Đorđević o porazu svoje Kine - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Srbije pocepali su mrežicu Kine, u meču prvog kola B grupe Svetskog prvenstva, ali selektor dalekoistočne zemlje, Aleksandar Đorđević, ne misli da je njegov tim zaslužio da primi baš 42 poena više od "orlova". 

Legendarni košarkaš naše zemlje ima svoju analizu dešavanja na parketu dvorane u Manili. 

"Srbija je sjajan i spreman tim. Spremni su jako, ali moji momci imaju tendenciju da kada gube padnu. Sa takvim kapacitetima ovo je bila laka utakmica za njih. Nama Svetsko prvenstvo sada počinje. Ovo možda nije realan rezultat, ali čestitam pobednicima", rekao je nekadašnji šef stručnog štaba Srbije.

Sale nacionale nije se radovao ni u kontrolnom duelu dve selekcije, uoči Mundobasketa u Indoneziji, japanu i Filipnima. Smatra, ipak, da je sve to škola za njega i njegove igrače. 

"Odgovoriću jednim. Kada sam bio trener Srbije četiri puta smo igrali sa SAD i tri puta smo poraženi, a četivrti put smo pobedili. Morate da skupljate iskustvo sa najvećim timovima i doći će vreme kada će Kina pobeđivati najbolje timove. Moramo da radimo na tome".

Naravno, ovaj meč nije bio kao svaki drugi, jer je preko puta sebe imao reprezentaciju Srbije. 

"Ovo je za mene emotivna utakmica. Znate odakle sam i šta sam uradio sa ovim momcima. Većinu sam selektirao i radio sam sa njima. Vrlo sam ponosan na to, želim im sreću, da odu do kraja. Ako mogu, biće ovo teško takmičenje. Volim ove momke sa kojima radim i kažem im da me vole kao što ja volim njih", zaključio je Đorđević. 

Komentari (0)

Sport