Košarka

Pešić blista posle pobede: Veoma sam ponosan na moj tim

Komentari

Autor: Euronews

08/09/2023

-

14:18

Pešić blista posle pobede: Veoma sam ponosan na moj tim
Pešić blista posle pobede: Veoma sam ponosan na moj tim - Copyright Tanjug AP/Michael Conroy

veličina teksta

Aa Aa

Selektor Srbije, Svetislav Pešić, govorio je na konferenciji za novinare posle plasmana njegove selekcije u finale Mundobasketa.

"Orlovi" su pobedili Kanadu 95:86, a selektor nije mogao da sakrije zadovoljstvo.

"Veoma sam ponosan na tim, velika pobeda. Odigrali smo sjanu utakmicu, najbolji smo defanzivini tim. Pokazali smo da znamo da igramo u napadu, tranziciju. To je bio ključ", rekao je Pešić.

Selektor "orlova" još jednom se osvnuo na igru na proslogodišnjem EP, jer kako kaže, sada je sve poptuno isto.

"Mi smo isto ovako igrali i na EP. Igrali smo fantastično, osim 10 minuta protiv Italije. I ovom prilikom želim da kažem da sam u pravu. Imali smo ujednijnjen tim, disali smo kao jedan i prošle godine. Odbrane ne počinje od Milutinova, nego od bekova, pa se lančano nastavlja. Uvek je najvažnija odbrana na spoljnim igračima. Bekovi imaju povrenenje od visokih, zato imaju samopouzdanje da igraju takvu odbranu nad igračima kakav je Šej Glidžis. Avramović je pokazao sve to u Partizanu, Dobrić je odigrao fantastičnu utakmicu, i odbrani i u napadu. Pričamo o odbrani, a porcenat šuta 62 posto u polufinalu SP", rekao je Pešić.

On je dobio i pitanje o Nikoli Jokiću.

"Što se tiče Jokića, ne znam da li ovo trenutak da se priča o njemu. Jokić će uvek biti deo tima, on je najbolji igrač na svetu u ovom trenutku. Sada nije vreme da se priča o Jokiću, nego o timu", rekao je Pešić na konferenciji za medije.

Komentari (0)

Sport