Košarka

Aleksandar Vučić obećao i basketašima po 200.000 evra za olimpijsko zlato: Predsednik Srbije najavio bogate nagrade

Komentari

Autor: Euronews

13/09/2023

-

15:25

Aleksandar Vučić obećao i basketašima po 200.000 evra za olimpijsko zlato: Predsednik Srbije najavio bogate nagrade
Aleksandar Vučić obećao i basketašima po 200.000 evra za olimpijsko zlato: Predsednik Srbije najavio bogate nagrade - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je mušku reprezentaciju Srbije u basketu 3x3, koja je prošle nedelje na Evropskom prvenstvu u Jerusalimu osvojila zlatnu medalju i tom prilikom poručio da će svaki od njih dobiti po 200.000 evra ukoliko osvoje zlato na Olimpijskim igrama u Parizu sledećeg leta.

"Stvarno sam ponosan na ove momke i na selektora Marka Ždera koji nije opravdano ovde. Ovi momci donose medalju sa svakog takmičenja i to je po pravilu zlato. Čestitke svima, Savezu, Predragu Daniloviću, resornom ministru Zoranu Gajiću koji je takođe ovde sa nama. Mi se nadamo zlatu iz Pariza, zamolio sam ih da osvoje zlato i ako tako bude, svako od njih će dobiti po 200.000 evra", rekao je predsednik Srbije.

Učinićemo sve da im olakšamo put, da imaju najbolje moguće uslove, a na njima je da nas obraduju, dodao je Vučić.

"Zbog obaveza sam gledao samo polufinalni meč protiv Letonije, znate da "učim neku košarkašku školu", bilo je zadovoljstvo gledati i videti kako kontrolišu utakmicu i kako protivnik nema ni promil šanse da preokrene. Nisam mogao da gledam finale sa Litvanijom, ali ću da vratim, čuo sam da je bila teška utakmica. Hvala vam momci, Srbija je ponosna na vas. Živela Srbija", uzviknuo je predsednik Srbije. 

Tanjug/Rade Prelić

 

 

Srpska selekcija u basketu 3x3, koju su činili Strahinja Stojačić, Marko Branković, Nemanja Barać i Stefan Kojić, osvojila je u izraelskom gradu Jerusalimu petu titulu prvaka Evrope u nizu, a u finalu je pobedila Litvaniju 22:20 "trojkom" Stojačića.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović, rekao je da je nova zlatna medalja kruna napornog rada reprezentativaca, kao i ulaganja i pomoći države.

"Velika zahvalnost ovim momcima koji su godinama unazad najbolji, imaju svetsku titulu i pet uzastopnih evropskih. Hvala i državi koja nam pomaže, resornom ministru, Olimpijskom komitetu. Znam da se mnogima ovo neće svideti što kažem, ali to je tako, mi bez pomoći države ne bismo mogli da imamo ovakve rezultate", rekao je Danilović.

U ime reprezentacije govorio je Dejan Majstorović, kapiten ekipe, koji je "preskočio" turnir u Izraelu.

"Hvala predsedniku Vučiću što nas je ugostio i što je odvojio vreme za nas. Čast je i privilegija nositi dres Srbije, učinićemo sve da nastavimo trofejni niz i na narednim velikim takmičenjima", rekao je Majstorović i zatim poklonio loptu sa potpisima svih igrača predsedniku Vučiću.

"Hvala na ovom divnom poklonu, nadam se još jednom ovakvom poklonu do kraja mog mandata, pre svega iz Pariza sledeće godine", rekao je na kraju Vučić.

Komentari (0)

Sport