Košarka

Partizan pregazio Fuenlabradu na Tašmajdanu u neverovatnoj atmosferi pred gotovo sedam hiljada navijača

Komentari

Autor: Euronews

13/09/2023

-

20:29 >> 22:25

Partizan pregazio Fuenlabradu na Tašmajdanu u neverovatnoj atmosferi pred gotovo sedam hiljada navijača
navijači Partizana - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana savladali su Fuenlabradu u prijateljskoj utakmici, odigranoj na Tašmajdanu, pred otvorenim nebom i gotovo 7.000 navijača, koji su pravili fantastičnu atmosferu od početka meča pa sve do poslednjeg zvižduka - 93:63 (24:13, 26:15, 23:13, 22:20).

Šampione ABA lige, prema navodima iz Partizana, dočekalo je oko 7.000 navijača, koji su priredili veliki spektakl. Od starta su zdušno bodrili crno-bele, da bi sredinom utakmice, napravili neverovatnu bakljadu, koju nemamo često prilike da vidimo u evropskoj košarci. Da bi im se Željkovi momci, pošteno odužili fenomenalnom partijom. 

Sjajnu energiju na startu Partizanu doneli su Kevin Panter i Uroš Trifunović. Nakon uvodnih 10 minuta, bilo je +11 za crno-bele i već tada se moglo naslutiti u kom će pravcu otići utakmica sa španskim drugoligašem. Dvojac Partizana je potom zamenio uloge sa Frenkom Kaminskim i Ognjenom Jaramazom, a onda se u trećoj četvrtini probudio i Pi Džej Dožir, koji je uvesaljavao publiku atraktivnim potezima. Nakon pola sata košarke bilo je +32, da bi četvrtu deonicu crno-beli završili u nešto laganijem ritmu.

 

 

Tokom čitave utakmice čula se pesma sa tribina. Navijači Partizana palili su baklje i prskalice i pravili sjajnu atmosferu, kako za domaće, tako i za gostujuće igrače iz Španije. Neretko se čula i pesma posvećena upravo njima. Što je dovoljan pokazatelj da popularni Grobari nisu zaboravili na tim koji je pružio utočište legendarnoj ekipi Partizana 1992. godine, kada je naša zemlja bila pod sankcijama.

Partizan je te godine sa klupe predvodio upravo Željko Obradović, a crno-beli su tada osvojili jedinu titulu prvaka Evrope, nakon čudesne trojke Aleksandra Đorđevića u Istanbulu protiv Huventuda. Od tada traje veliko prijateljstvo između dva kluba, a prema svemu viđenom večeras na Tašmajdanu, trajaće još dosta dugo.

Što se liste strelaca tiče, najefikasniji je bio Kevin Panter sa 14 poena, Kaminski ga je pratio sa 13 poena, dok je 12 imao Smailagić, a po 9 Doužer i Trifunović i terba spomenuti Jaramaza, Vukčevića i Koprivicu koji su imali po 8 poena

Pre početka utakmica održana je mala svečana ceremonija na kojoj je trener Partizana Željko Obradović uručio zahvalnice predsedniku Košarkaškog saveza Srbije Predragu Daniloviću i košarkašu "crno-belih" Aleksi Avramoviću za osvajanje srebrne medalje na Mundobasketu.

MN Press

 

 

Komentari (0)

Sport