Košarka

Marka oduševljena atmosferom u Beogradu: U nečemu tužnom, kao što je rat, rodilo se nešto lepo!

Komentari

Autor: Euronews

13/09/2023

-

22:24 >> 22:28

Marka oduševljena atmosferom u Beogradu: U nečemu tužnom, kao što je rat, rodilo se nešto lepo!
Marka oduševljena atmosferom u Beogradu: U nečemu tužnom, kao što je rat, rodilo se nešto lepo! - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Dva bratska košarkaška kluba Partizan i Fuenlabrada, čije prijateljstvo traje više od 30 godina, odmerili su snage večeras na Tašmajdanu u revijalnoj utakmici, pred oko 7.000 navijača, koji su priredili pravi spektakl. Pesme su se orile od početka meča do poslednjeg zvižduka, uz obaveznu koregrafiju i bakljadu, zbog koje se otvoreno nebo na momente crnilo od dima, a o fanstastičnoj atmosferi koju su napravili popularni Grobari, već se uveliko piše u Španiji.

Čuvena Marka oduševljeno je pisala o utakmici u Beogradu, a u prvi plan istakla je prijateljstvo dva kluba, koje ni posle 31. godine ne jenjava... 

"Od nečega tako tužnog kao što je rat, rodilo se nešto veoma lepo. Partizan je morao da napusti Balkan i domaće utakmice igrao u Fuenlabradi, a na kraju pokorio Evropu. 31 godinu kasnije, Beograd je ugostio Fuenlabradu kako bi proslavili večno prijateljstvo", navodi španska Marka u svojoj objavi.

 

 

Podsetimo, zbog rata na teritoriji bivše Jugoslavije i sankcija međunarodne zajednice, davne 1992. godine, Partizan je bio primoran da utakmice na domaćem terenu, igra u Fuenlabradi, predgrađu Madrida, odakle je pod trenerskom palicom tada još uvek "neiskusnog" Željka Obradovića, otišao na fajnal-for Evrolige, da bi kasnije čudesnim pogotkom Saše Đorđevića u finalu protiv Huventuda, pokorio Evropu...

Budući da su dresove crno-belih nosili gotovo golobradi momci, sa svega 21. godinom u proseku. Simpatični srpski tim dočekan je u Fuenlabradi sa ogromnom podrškom španske publike, koja je navijala za Partizan i kada se igralo protiv domaćih ekipa. A, na krilima njihove ljubavi i podrške, mlada ekipa Partizana, predvođena Sašom Đorđevićem i Predragom Danilovićem smogla je snage da u odlučujućoj utakmici poslednjeg kola grupe faze pobedi veliki Huventud u Španiji (76:75) i kasnije zauvek ispiše zlatne stranice istorije srpske košarke, kao jedini tim iz ove zemlje koji se popeo na krov Evrope.

Komentari (0)

Sport