Ostali sportovi

Na korak do Olimpijskih igara: Srbija ubedljiva protiv Holandije

Komentari

Autor: Euronews

23/09/2023

-

11:20

Na korak do Olimpijskih igara: Srbija ubedljiva protiv Holandije
Na korak do Olimpijskih igara: Srbija ubedljiva protiv Holandije - Copyright Tanjug/AP Photo/Virginia Mayo

veličina teksta

Aa Aa

Odbojkašice Srbije pobedile su Holandiju 3:0 (25:19, 25:16, 25:20) i tako stigle na korak od nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu. Najvažnije je da je u Kini pobeđen direktan rival za jedno od prva dva mesta, a mnogo toga biće poznato posle meča Kine i Dominikanske Republike, koji se igra nešto kasnije.

Kako bi se izbegle sve kalkulacije, pobeda Srbije protiv domaćina turnira u poslednjem kolu donosi siguran plasman na Olimpijske igre. Tak meč igra se u nedelju od 13.30 po srednjeevropskom vremenu.

Inače, na kraju se neće gledati skor u međusobnim duelima, već prvo broj osvojenih poena, pa zatim set, pa poen količnik. Srbija ima 5-1, Holandija 4-2, Dominikanska Republika 4-1, a Kina 3-2...

Vicešampionke Evrope su u meč sa Holandijom ušle kao fvoritkinje, ali sa imperativom pobede i to što ubedljivije, jer je prethodni poraz Srbije od Dominikanske Republike prilično zakomplikovao situaciju u kvalifikacionoj Grupi A.

Srbija je silovito otvorila meč, ubedljivo povela u prvom setu 13:6, ali je onda usledilo opuštanje, što su rivalke znale da kazne i da priđu na samo dva poena zaostatka. Ta razlika bila je aktuelan sve do 21:19, kada je ponovo naš tim pojačao i sa četiri veza poena poveo.

U drugom setu izostala je svaka neizvesnost, jer je Srbija odigrala maksimalno koncentrisano i sigurno, pa je epilog takvog stanja na terenu bio ubedljivih 25:16. Treći set bio je nešto izjednačeniji, ali nedovoljno da bi doveo u pitanje maksimalnu pobedu tima Đovanija Gvidetija.

Komentari (0)

Sport