Ostali sportovi

Turnir u jednom od najpopularnijih novih sportova u svetu: "Padel Belgrade Open" na Savskoj promenadi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/09/2023

-

13:17

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Padel je postao jedan od najbrže rastućih sportova u svetu, a ovih dana stiže i u Beograd gde se odigrava turnir pod nazivom "Padel Belgrade Open".

Ljubitelji padela rekli bi da je taj sport pozajmio najzanimljivije aspekte tenisa i skvoša. Prvi teren bio je postavljen u Meksiku, a zatim je postao omiljen i u ostatku Južne Amerike, dok je u Španiji trenutno drugi najpopularniji sport nakon fudbala. 

Unsplash

 

Ovog vikenda će biti održano prvo međunarodno takmičenje ne samo u Srbiji, nego i u regionu. 

Đorđe Mijailović, direktor turnira "Padel Belgrade Open" za Euronews Objašnjava objašnjava da će se takmičenje održati u tri kategorije - rekreativnoj, miks i master.

O padelu

Padel je mešavina tenisa i skvoša. Obično se igra u dublu na zatvorenom terenu okruženom zidovima od stakla i metalne kaše. Teren je jedna trećina veličine teniskog terena.

Lopta može da se odbije od bilo kog zida, ali može samo jednom da udari u podlogu pre nego što bude vraćena. Poeni se mogu postići kada se lopta dvaput odbije u polje takmičara.

"Rekreativna i miks kategorija startovale su u ponedeljak i sva finala i polufinala te kategorije će se igrati na Savskoj promenadi. Master kategorija startuje u subotu, a u nedelju se održava finale", najavljuje naš sagovornik.

U master kategoriji, boje Srbije brane Đorđe Đoković i Marko Bošković, kao i Vasilije Milić i Miki Janković, a domaćini smo ekipa iz Francuske, Grčke, Italije i Hrvatske.

Ulaz je besplatan, ali ljubitelji sporta koji ne budu u prilici da uživo prate mečeve, moći će da ih gledaju na Arena Sport kanalima. 

Komentari (0)

Sport